Merkel'in yerine adı geçiyordu: Koronavirüs görüldü

Merkel'in yerine adı geçiyordu: Koronavirüs görüldü

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) eski Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz'in korona virüsüne yakalandığı duyuruldu.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel'in parti liderliği için yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından yerine geçek isimler arasında yarışan, Merkel'in politikalarını eleştiren ve partinin sağ kanadı tarafından bir "umut" olarak görülen 64 yaşındaki Merz, Merz, 1989-1994 döneminde Avrupa Parlamentosu'nda, 1994-2009 döneminde de Federal Meclis'te milletvekilliği yaptı.

2000-2002 yıllarında Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Federal Meclis Grubu Başkanlığı görevinde bulunan Merz, CDU Genel Başkanı Angela Merkel'in bu görevi de üstlenmek istemesinin ardından Grup Başkanlığından ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Milletvekilliğini 2009 yılında bırakmasından sonra çeşitli şirketler için çalışan ve avukatlık yapan Merz, son olarak uluslararası bir yatırım kuruluşunda yönetim kurulu üyesi görevini sürdürüyordu.

CDU Friedrich Merz