Merkel'den koronavirüs aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin'e tebrik

Almanya Angela Merkel
Merkel'den koronavirüs aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin'e tebrik

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Covid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren Türk Prof. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'yi tebrik etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Biontech’in Kurucu Başkanı Prof. Şahin ve eşi Özlem Türeci ile video konferans yöntemi ile görüştü. Görüşmede Prof. Şahin ve Dr. Türeci’yi tebrik eden Merkel, "Bütün insanlığın heyecanla beklediği aşının Almanya’da bulunması bizim için bir gurur kaynağıdır" dedi.

Tüm çalışanlara teşekkür eden Merkel, "İnancınızın ve başarma gayretinizin neticesinde insanlık adına önemli bir başarı elde ettiniz. İnsanlar sağlığına kavuştukça ne derece önemli bir iş başardığınızı daha iyi anlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Daha önce de "Aşıyı bulanlardan birinin Türk kökenli Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci olmasından ve BioNTech ile Pfizer’da aşı için temel bilimsel katkıyı yapmalarından dolayı çok mutlu oldum." açıklaması yapan Merkel, "Bu kadar insana aşı yapmak aylar sürecek. Önce yaşlılar ve sağlık çalışanların korunması gerekiyor. 2021'in ikinci yarısı daha çok aşı olacak ancak kış ayları düşünüldüğünde henüz yeterli aşı olmayacak." demişti. 

 

Kaynak: İHA

Angela Merkel Covid-19