Meksika'da Türk müziği yankılandı

Meksika

Yunus Emre Enstitüsü'nün 'Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri' kapsamında Meksika'da gerçekleştirdiği konserde Yunus Emre ilahileri ve Türkçe şarkılar seslendirildi.

Yunus Emre Enstitüsü, 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi kapsamında dünyanın farklı noktalarında düzenlediği etkinliklerin bir yenisini Latin Amerika’da gerçekleştirdi. Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçiliği iş birliği ile Meksika’nın başkenti Meksika şehrinde “Yunus’un Nefesi Meksika’da” isimli bir konser düzenlendi.


Büyük şair Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mesajlarının Meksikalılarla buluşturulmasının hedeflendiği konserde Meksikalı müzisyenler Türk müziğinin en seçkin parçalarını başkent Meksika’daki Angela Peralta isimli konser alanında müzikseverlerin ilgisine sundu. Meksikalı sanatçıların yanı sıra Türk sanatçıların performanslarının da yer aldığı konserde 15 eser Türkçe ve İspanyolca olarak seslendirildi. Ayrıca büyük Türk halk şairi ve düşünürü Yunus Emre’nin ilahileri Türk ve Meksikalı müzisyenler tarafından icra edildi.


Konserde Meksikalı sanatçılar, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Orhan Gencebay, Haluk Levent, Tarkan, Candan Erçetin, Barış Manço ve Şükriye Tutkun’un eserlerini seslendirdi. Bunun yanı sıra ünlü Türk sanatçılardan Arslanbek Sultanbekov, Dolapdere Big Gang ve Serkan Çağrı’nın konsere özel hazırladıkları performanslara ait videoları müzikseverlerle paylaşıldı. Konser sonunda çekilişle katılımcılardan bir kişiye Meksika-İstanbul gidiş-dönüş bileti hediye edildi. Ayrıca Türk kültürünü tanıtıcı hediyelerin yanı sıra 15 kişi de 1 aylık hızlandırılmış çevrimiçi Türkçe kursuna katılmaya hak kazandı.

Kaynak: Diğer

yunus emre enstitüsü Meksika Yunus Emre Enstitüsü