Meksika'da dikkat çeken karar! İlkokullarda satışı yasaklandı

Meksika
Meksika'da dikkat çeken karar! İlkokullarda satışı yasaklandı

Küçük çocukların dengeli beslenmeye teşvik edilmesi için adım adan Meksikalı yetkililer, ilkokullarda abur cubur ve şekerli içeceklerin satışını yasakladı.

Dünyada çocuk sağlığını en çok tehlike altına sokan problemlerden biri haline gelen obezite ile mücadele için Meksika harekete geçti.

Çocukların dengeli beslenmeye teşvik edilmesinin önünü de açmak isteyen yetkililer,  ilkokullarda abur cubur ve şekerli içeceklerin satışının yasaklandığını duyurdu.

OTOMATİK SATIŞ MAKİNELERİ DE YASAKLANDI

Meksika’da meclis, Çocuk ve Ergen Hakları Kanununda değişiklik yaparak ülkedeki tüm kamu ve özel ilköğretim okullarında paketlenmiş yüksek kalorili gıdalar ve şekerli içeceklerin satışı ile söz konusu yiyecek ve içeceklerin ücretsiz dağıtımını oybirliğiyle yasakladı. Ürünlerin otomatik satış makineleriyle yapılan satışları da yasak kapsamında alındı.

KORONAYA BAĞLI ÇOCUK ÖLÜMLERİNDE OBEZİTE FAKTÖRÜ

Meclis Çocuk ve Ergen Hakları Komisyonu Başkanı Ana Lilia Herrera yaptığı açıklamada, Meksika'da okul çağındaki çocukların yüzde 38'inin obez olduğunu belirterek, Covid-19'a bağlı her 10 ölümden 7'sinin aşırı kilo ya da obeziteye dayalı hastalıklarla ilgili olduğunu aktardı.

Herrera yapılan kanun değişikliği ile amaçlarının çocukluk çağındaki obeziteyi önlemek ve bununla mücadele etmek olduğunu ifade ederek, ilköğretim okullarına devam eden çocuk ve ergenlerde sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek olduğunu açıkladı.

Herrera, sadece kanun değişikliği yaparak çocukların beslenme yetersizliği ya da obezite gibi sorunları ile mücadele edilemeyeceğine dikkat çekerek, çocuk sağlığı için daha fazla maddi kaynak ayrılması gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: İHA

Meksika ilkokul obezite şekerli içecekler yasak dünya