Meksika'da film gibi çatışma! Hapishaneden kaçan çete lideri El Neto öldürüldü

Meksika Dünya haberleri
Meksika'da film gibi çatışma! Hapishaneden kaçan çete lideri El Neto öldürüldü

Ciudad Juarez'de hapishaneden kaçan Los Mexicles çetesinin lideri El Neto çatışmada öldürüldü

"El Neto" lakaplı Los Mexicles suç örgütünün lideri Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz, Meksika'nın suç şehri Ciudad Juarez'de polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Olay Aztecas mahallesindeki Tolcetas ve Tzetzales caddelerinin yakınında gerçekleşti.

Devriyedeki polisler, geçen pazar günü hapishaneden kaçan El Neto'nun da aralarında bulunduğu bir konvoyu durdurdu. Bu sırada polis ve çete üyeleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Los Mexicles'in lideri El Neto'nun içinde bulunduğu zırhlı araç kaçmaya başlarken polis aracı peşine düştü. Yol boyunca çatışma sürerken El Neto'nun aracı bir benzin istasyonuna çarptı.

Burada ağır yaralanan El Neto, savcılığa götürülürken yolda öldü.

El Neto'nun da aralarında bulunduğu 20'den fazla mahkum 1 Ocak 2023 günü Ciudad Juarez'deki cezaevinde çıkan isyanın ardından kaçmıştı. Olay sırasında 10 gardiyan ve 7 mahkum hayatını kaybetmişti.

Meksika'da film gibi çatışma! Hapishaneden kaçan çete lideri El Neto öldürüldü - Resim : 1

HABERİN ARDINDAN ŞEHİR KARIŞTI

El Neto'nun öldürülmesinin ardından Ciudad Juarez'den arka arkaya şiddet haberleri gelmeye başladı. Devlet Başsavcılığı ofisine silahlı saldırı düzenlenirken iki işyeri, bir süpermarket ve çok sayıda otomobil ateşe verildi. 

LOS MEXİCLES SUÇ ÖRGÜTÜ

Meksika ve Meksika asıllı Amerikalıların üyesi olduğu Los Mexicles örgütü 1987 yılından beri ABD'nin Teksas eyaleti ve Kuzey Meksika'da varlığını sürdürüyor. Jose Marquez'in kurduğu örgütün son lideri El Neto'ydu. Çete cinayet, kaçırma, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, vandalizm, para aklama ve göçmen kaçakçılığı gibi birçok suça karıştı. Çetenin merkezi Ciudad Juarez şehrindeki Chihuahua'dır. Barrio Azteca ile savaşan Sinaloa Karteli ile müttefiktir ve bu kartelin silahlı kanadı olarak bilinir

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Meksika