Meksika'da felaket! Dev kayalar evlerin üzerine düştü: Kayıplar var!

Meksika'nın Tlalnepantla kentindeki bir mahallede dağın yamacından kopan kaya parçalarının evlerin üzerine düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Bölgede yeniden toprak kayması ihtimaline karşı 80'den fazla ev tahliye edildi.

Meksika'nın başkenti Mexico City'nin yakınlarında yer alan Tlalnepantla'daki bir mahallede heyelan felaketi yaşandı. Chiquihuite olarak bilinen tepeden kopan dev parçalar evlerin üzerine düştü. Olay yerine itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Felakette 1 kişi hayatını kaybederken, Sivil Savunma Kurumu en az 10 kişinin kayıp durumda olduğunu bildirdi.

Çevredeki evler tahliye edilirken, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi için mahalle sakinin olay yerinden uzak durması istendi. En az 4 evin yıkıldığı olayda tedbir amacıyla 80 ev de boşaltıldı.

Meksika'da felaket! Dev kayalar evlerin üzerine düştü: Kayıplar var! - Resim : 1

Tlalnepantla Belediye Başkanı Raciel Perez Cruz yaptığı açıklamada, "Şu anda önceliğimiz, ne yazık ki olaydan etkilenen insanları kurtarmak" ifadelerini kullandı.

Meksika eyaletindeki Tlalnepantla'daki toprak kayması, Orta Meksika'da günlerce süren şiddetli yağmur ve salı günü Acapulco'da  7,0 büyüklüğündeki depremin ardından geldi. Yetkililer, kurtarma ekiplerinin önceliğinin eğimi stabilize etmek ve aramaya devam etmek olduğunu söyledi.

Köpekler ve hassas ekipmanlarla sahada çalışmalarını sürdüren kurtarma ekiplerinin hayatta kalanları bulma olasılığı giderek düşüyor.

Meksika'da felaket! Dev kayalar evlerin üzerine düştü: Kayıplar var! - Resim : 2

DEPREMİN TETİKLEDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Meksika'da geçtiğimiz gün 7,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş,  Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sarsıntının hissedildiği eyaletlerde büyük hasar olmadığını belirtmişti.

Meksika'da felaket! Dev kayalar evlerin üzerine düştü: Kayıplar var! - Resim : 3

Depremin ardından şimdiye kadar 73 artçı sarsıntısının meydana geldiği, en büyüğünün 5,2 olarak kaydedildi. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu. Sosyal medyaya yansıyan videolarda, sarsıntının etkisiyle insanların yağmur ve fırtınaya rağmen sokaklara çıktığı görüldü. Sarsıntıdan, Michoacan, Jalisco ve başkent Meksiko'nun da etkilendiği bildirildi.

Kaynak: İHA

Meksika Yamaç kaya