Maymun çiçeği virüsü bulaşan adam yaşadıklarını anlattı: Çok acı veriyor

Maymun Çiçeği Virüsü ABD
Maymun çiçeği virüsü bulaşan adam yaşadıklarını anlattı: Çok acı veriyor

Dünya son haftalarda hızla etkisini gösteren maymun çiçeği virüsü birçok hastaya yaşamı zindan ediyor. Türkiye'de de görülen maymun çiçeği hastalığı bulaşan bir adam, yaşadığı acıyı bütün gerçekliğiyle anlattı.

Genelde Afrika’nın belirli bölgelerinde görülen ve acı verici belirtileri sebebiyle bilim dünyasının endişeyle yaklaştığı maymun çiçeği hastalığı hızla yayılmaya devam ediyor.

Aralarında Türkiye, İspanya, Portekiz, İngiltere ve ABD’nin de olduğu onlarca ülkede görülen maymun çiçeğine yakalanan hastalar yaşadıkları acıyı ve zorluğu hem yerel medyaya anlatmaya hem de sosyal medyadan farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Endemik olmayan ülkelerde binlerce insanda maymun çiçeği hastalığı tespit edilirken ABD’nin Houston kentinde yaşayan Wesley Wallace, hastalığın çirkin yüzünü anlattı.

Sözcü'nün haberine göre; Wallace, “Buna bakıyorsunuz ve bu virüs çok çirkin. Bu hastalığın yakınından geçmek istemezsiniz” ifadesini kullandı. Yüzünde şişlik ve sivilce benzeri oluşumlar çıktığını söyleyen Wallace, “Çok acı veriyor. Yüzümde yara oluştuğu için dokunamıyorum. Hatta uyurken yastığa kafamı bile koyamıyorum çünkü canım yanıyor. Açık havada rüzgar bile canımı yakıyor” diye konuştu.

Hastalığın giderek çok daha kötü bir hale geldiğini ve yüzünün farklı bölgelerinde 8 lezyon oluştuğunu ve ağzının içinin de yara olduğunu dile getiren Wallace, “Ağzımın içinde yara oluştu ve her yudumda ve her ısırıkta canım acıyor. Fakat daha da kötüsü bu hastalık bütün vücuduma yayılıyor” dedi.

4 Temmuz’da bu hastalığın bulaştığını öne süren Wallace, “Şimdi bütün vücudumda bu lezyonlar ve sivilce benzeri yapılar çıkıyor. Elimde ve kolumda var” ifadesini kullandı. Hastalığın bulaşmasından sonra kendini karantina altına alan Wallace, 1 ay bekleme süresi dolduktan sonra sokağa çıkacağını söyledi.

maymun çiçeği virüsü ABD