Macron, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini "emperyalizme" dönüş olarak nitelendirdi

Emmanuel Macron
Macron, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini "emperyalizme" dönüş olarak nitelendirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini “emperyalizme” dönüş olarak nitelendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'nda konuştu.

"EMPERYALİZM VE SÖMÜRGELER ÇAĞINA GERİ DÖNÜŞ"

Ukrayna'daki savaş ne kadar uzarsa, Avrupa ve dünyanın barışı için o kadar tehlikeli hale geldiğini söyleyen Macron, "24 Şubat'tan bu yana karşı karşıya kaldığımız şey, emperyalizm ve sömürgeler çağına geri dönüştür." dedi.

Macron, Fransa'nın bunu kabul etmediğinin ve barışı aramaya devam edeceğinin altını çizerek, bu nedenle Rusya'yla yürütülen diyaloğun arkasında olduğunu belirtti.

Emmanuel Macron, uluslararası hukuka saygı duyan bir anlaşmanın barışın geri gelmesini sağlayacağına işaret ederek, "Bir müzakere, ancak Ukrayna'nın egemen bir şekilde istemesi ve Rusya'nın iyi niyetle kabul etmesi halinde mümkün olacaktır." diye konuştu.

"SESSİZ KALANLAR YENİ BİR EMPERYALİZM GAYESİNE HİZMET EDİYOR"

"Rusya'nın, askeri yollarla bir irade empoze etmeyeceğini anlaması gerekiyor artık, bombalanmış ve şimdi de buna işgal edilmiş topraklarda sinizmle sahte referandumları ekleyerek bile olsa da" ifadesini kullanan Macron, Rusya'ya savaşı bırakması için BM üyelerini harekete geçmeye çağırdı.

Macron, "Ayrıca burada temsil edilen bazı ülkelerin bu savaş konusunda bir tür tarafsızlık içinde kaldıklarını da biliyorum." ifadesini kullanarak, bugün sessiz kalanların yeni bir emperyalizm gayesine hizmet ettiğini değindi.

Kaynak: AA

Macron Rusya ukrayna Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Emmanuel Macron Birleşmiş Milletler BM