Macron'dan 'Türkiye' açıklaması: Berlin Konferansı'ndaki hiçbir taahhüdüne saygı duymuyor

Macron'dan 'Türkiye' açıklaması: Berlin Konferansı'ndaki hiçbir taahhüdüne saygı duymuyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'nın Libya'da Hafter'i desteklemediğini vurgulayarak Türkiye'nin Berlin Konferansı'ndaki hiçbir taahhüdüne saygı duymadığını iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Merseberg Sarayı'nda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Macron görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Fransa, Libya'da Hafter'i uzun süredir desteklemekle ve Türkiye'yi eleştirmekle suçlanıyor. Benzer şekilde Rusya'nın veya Birleşik Arap Emirlikleri'nin askeri çabalarını da eleştiriyor musunuz?" şeklindeki sorusuna cevap veren Macron, Fransa’nın Hafter'i desteklemediğini, Fransa'nın rolünün orada kalıcı bir siyasi çözüm bulmak ve buna katkı sağlamak olduğunu ileri sürdü.

Macron, "Şimdi Hafter Nisan 2019'da askeri bir operasyon yapmaya karar verdiyse bunu Fransa ile anlaşarak yapmadı." dedi.

PUTİN İLE GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI 

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü anımsatan Macron, Putin'e Wagner paralı askerlerinin eylemlerini kınadığını aktardığını belirtti. Macron, Putin'in de bunların özel askerler olduğunu söyleyerek kendisine karşı çıktığını anlattı.

"TÜRKİYE BERLİN KONFERASI'NDAKİ TAAHÜDÜNE SAYGI DUYMUYOR"

Türkiye'ye karşı suçlayıcı açıklamalarda bulunan Macron, Türkiye'nin Berlin Konferansı'ndaki hiçbir taahhüdüne saygı duymadığını ileri sürdü. Macron, Libya'da Türkiye'nin politikasının ne olduğunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

AA

Macron türkiye Libya Fransa