Luhansk'tan Rusya'ya katılmak için referandum sinyali

Ukrayna Rusya Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden ve şu anda Rus ordusuyla birlikte savaş yürüten Luhansk yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. Ayrılıkçı bölge, tıpkı Kırım gibi Rusya'ya bağlanmak istiyor.

Rusya'nın geçen ay bağımsızlığını tanıdığı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı iki bölgeden biri olan Luhansk'ın yetkililerinden bölgenin statüsüne ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Rus haber ajanslarında yer alan habere göre, resmi olarak sadece Rusya tarafından tanınan Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Leonid Paseçnik, Ukrayna'nın doğusunda Rusya'ya katılmayı oylamak için bir referandum düzenlenebileceğini söyledi.

Paseçnik, "Yakın bir gelecekte cumhuriyetin toprakları içinde bir referandum düzenlenebileceğini düşünüyorum" dedi. Paseçnik, bölge halkının bu sayede anayasal hakkını kullanacağını ve Rusya'ya katılımla ilgili olarak görüşünü beyan edeceğini söyledi.

UKRAYNA: YASAL TEMELİ YOK

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan "Rusya'nın işgal altındaki bölgelerde düzenlediği 'sahte' referandumların hiçbir yasal temeli yok ve olmayacak" açıklaması geldi.

Rusya, geçen ay Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanımıştı. Rusya, bu kararın ardından 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmiş ve bir "barışı sağlama operasyonu" düzenlendiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Kırım Rusya