Lübnan'da şiddetli patlama!

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 73'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise 3 binden fazla olduğu belirtildi.

Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, Lübnan Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Patlamadan hükümet binası da zarar gördü ve kentin büyük bir kısmında elektrikler kesildi.

Hariri'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu.

Patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Mervan Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi.

73 KİŞİ ÖLDÜ BİNLERCE KİŞİ YARALANDI

Lübnan En-Nehar Gazetesi'nin Sağlık Bakanı Hamed Hasan'a dayandırdığı haberde, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 73'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise 3 binden fazla olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Hamad Hasan daha önce, Beyrut'taki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 63 olarak açıklamış, yaralı sayısının da 3 bini geçtiğini aktarmıştı.

LÜBNAN BAŞBAKANI: YETKİLİLER BUGÜN YAŞANANLAR İÇİN BEDEL ÖDEYECEK

Patlamanın ardından açıklamada bulunan Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, "Büyük felaket Lübnan'ı vurdu. Yetkililer bugün yaşananlar için bedel ödeyecek. 2014'ten bu yana orada bulunan bu tehlikeli depoyla ilgili tüm gerçekleri açığa çıkaracağız. Bütün kardeş ülkeleri Lübnan'la birlikte olmaya ve yardım etmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

THY'NİN BEYRUT OFİSİNDE ÇALIŞAN BİR KİŞİ YARALANDI

Türk Hava Yolları (THY), Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın etkisiyle THY ofisinin camlarının kırılması nedeniyle bir personelin hafif yaralandığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, patlamanın etkisiyle camları kırılan ofiste hafif yaralanan personelin muhasebe şefi olduğu belirtilerek, "Beyrut Havalimanı'nda operasyona engel olacak bir durum olmadığı bilgisi üzerine 17.05 'utc' kalkışlı TK-826 seferimiz operasyona devam etmektedir." denildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Lübnan'da yaşanan patlama sırasında Beyrut ofisindeki bir çalışma arkadaşlarının hafif şekilde yaralandığını üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Arkadaşımızın durumu yakından takip edilmektedir. Beyrut operasyonlarımız planlandığı şekilde icra edilmektedir." ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: 2 VATANDAŞIMIZ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki patlamada iki vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Durumları iyi. Acil şifa diliyorum. Büyükelçiliğimiz acil durum hatları (+961 3 944 904, +961 70 622 012) ve Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 2929) 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir." ifadelerine yer verdi.

TAZİYE MESAJI

Ayrıca Çavuşoğlu, Beyrut'taki patlama için bir taziye mesajı paylaşarak "Beyrut limanında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Lübnan halkına başsağlığı diliyorum. En büyük temennimiz can kaybının artmaması. Lübnanlı kardeşlerimize her türlü desteğe hazırız." dedi.

 

Lübnan'da şiddetli patlama! - Resim : 1

JOHNSON: BİRLEŞİK KRALLIK NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Tüm düşüncelerim ve dualarım bu felaketi yaşayanlarla. Ülkeden gelen fotoğraf ve videolar şok edici. Birleşik Krallık ne gerekiyorsa yapmaya hazır"

son dakika son dakika haber