Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz kaçırılan babasıyla buluştu: Gözyaşları sel oldu

Kolombiya Liverpool futbol
Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz kaçırılan babasıyla buluştu: Gözyaşları sel oldu
Fotoğraf: Kolombiya Futbol Federasyonu

Liverpool'un Kolombiyalı futbolcusu Luis Diaz, kaçırıldıktan 12 gün sonra kurtarılan babasıyla bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı.

Bu sabah Kolombiya'nın Baranquilla şehrine gelen Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz babası Luis 'Mane' Diaz ile Kolombiya Milli Takımı kampında bir araya geldi. O anda duygusal anlar yaşandı.

Kaçırılan ve 12 gün boyunca esir tutulan babasıyla bir araya gelen Luis Diaz ve babası gözyaşlarını tutamadı. O günden sonra ilk kez bir araya gelen ikili herkesi ağlattı.

"12 GÜN BOYUNCA UYUMADIM"

Diaz'ın babası Kolombiya-Venezuela sınırında silahlı teröristler tarafından esir tutulduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 12 gün boyunca dağ bayır yürütüldüğünü, uykusuz bırakıldığını söyleyen 58 yaşındaki Baba Diaz, "Gerçekten çok zordu, dağların arasındaydık, sürekli yağmur yağıyordu, her yerde böcekler vardı" dedi.

Ayakta durmakta güçlük çektiği dikkat çeken Diaz'ın çok güçsüz kaldığı görüldü.

"Huzur içinde uyuyamadım, çok zordu, neredeyse 12 gün uykusuz kaldım" diyen Baba Diaz, 9 Kasım'da kurtarılmıştı.

Başlangıçta fidye için kaçırıldığını düşündüğünü söyleyen yaşlı adam, kendisini kaçıranlara hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi.

NEDEN KAÇIRILDIĞINI BİLMİYOR

Kaçırılma sebebinin ne olduğunu hala anlayamadığını, kimseyle sorunu olmadığını belirten Luis 'Mane' Diaz'ın isyancıların elinde olduğu 2 Kasım'da anlaşılmıştı.

Ulusal Kurtuluş Ordusu denilen ELN adlı örgüt, 1964 yılında kurulmuştu. Silahlı grup gasp ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor.

Kolombiya basını, Luis Diaz'ın babasını bölgedeki uyuşturucu kaçakçılığı mafyası Los Primos'un kaçırdığını, sonrasında da Diaz'ı ELN'ye teslim ettiğinden şüphelenildiğini yazdı.

Liverpoollu futbolcunun babası normal hayatında bir futbol vakfı işletiyor. Mütevazı bir hayatı olan Diaz'ın ELN'nin popülerliliğini artırmak için kaçırılmış olabileceği de konuşulanlar arasında.

 

Kaynak: Haber Global TV