Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Türkiye'de

Türkiye
Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Türkiye'de

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Dibeybe'ye eşlik eden üst düzey heyette, 5 Başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkilileri yer alıyor.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe beraberindeki üst düzey heyetle birlikte Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dibeybe'yi resmi törenle karşıladı.

Dibeybe'ye eşlik eden üst düzey heyette, 5 Başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkilileri yer alıyor.

Dibeybe'ye refakat eden Libyalı bakanların arasında, Dışişleri, İçişleri, Ekonomi ve Ticaret, Sağlık, Petrol, Yerel Yönetimler, Maliye, Ulaştırma, Planlama, Sanayi ve Maden, Çevre, Eğitim bakanları ile iki devlet bakanı yer alıyor.

Ziyaretteki temaslar kapsamında, enerji ve sağlık gibi hizmet sektöründe çeşitli ortak dosyaların yanı sıra, Türk şirketlerinin ülkedeki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerine devam etmek için tekrar geri dönmesi ele alınacak.

Ayrıca, Libya Başkanlık Konseyi Basın Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, Dibeybe ve beraberindeki heyetin, Libya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları ele almak ve iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek için temaslarda bulunacak.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

Kaynak: AA

Abdulhamid Dibeybe Libya türkiye