Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi!

Kim Jong-un Kuzey Kore
Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi!

Kuzey Kore, dün gece düzenlenen askeri geçit töreninde yasaklı nükleer silahlar ve ülkenin bilinen en büyük kıtalararası balistik füzesi Hwasong-17 ile gövde gösterisi yaptı. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, nükleer silah gelişimini hızlandıracaklarını söyledi.

Kuzey Kore ordusunun kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Pyongyang kent merkezinde askeri geçit töreni düzenlendi.

BNN Bloomberg’in haberine göre, Güney Kore askeri kaynakları, geçit töreninin yerel saatle 22.00'de başladığını aktardı.

Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi! - Resim : 1

Törenden önce gökyüzünde drone veya helikopter olabilecek 12 ışıklı nesnenin tespit edildiği bildirildi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, kıtalar arası balistik füzelerin sergilendiği törende yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer güçlerini "maksimum hızda" geliştireceğini söyledi.

Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi! - Resim : 2

Nükleer kuvvetlerin temel misyonunun caydırıcılık olduğunu ifade eden Kim, "Ancak topraklarımızda istenmeyen bir durum ortaya çıkarsa nükleer kuvvetlerimiz, tek bir görevle sınırlandırılamaz. Eğer herhangi bir güç, temel çıkarlarımıza müdahale etmeye çalışırsa nükleer güçlerimizin ikinci görevini yerine getirmekten başka seçeneği olmayacaktır." dedi.

Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi! - Resim : 3

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberinde, geçit töreninde Kuzey Kore'nin bilinen en büyük kıtalararası balistik füzesi olan Hwasong-17'nin yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Kuzey Kore’den gece yarısı askeri tören nükleer füzelerle gövde gösterisi! - Resim : 4

Yonhap haber ajansı, uydu görüntülerine göre, geçit töreninin yaklaşık 20 bin asker ve 250'den fazla askeri teçhizat içerebileceğini duyurmuştu.

 

Kaynak: AA

Kuzey Kore nükleer füze Kim Jong-Un