Kurbanlarını siyanürle öldüren 74 yaşındaki 'kara dul' Chisako Kakehi

Japonya
Kurbanlarını siyanürle öldüren 74 yaşındaki 'kara dul' Chisako Kakehi

Japonya'da önce duygusal ilişki yaşayıp güven sağladıktan sonra kurbanlarını öldüren 'kara dul' Chisako Kakehi'nin idamdan kurtulmak için yaptığı son başvuru da reddedildi.

2013 yılında 75 yaşındaki Isao Kakehi, Chisako ile tanıştı. İki ay geçmeden çift birlikte yaşamaya başladı ve evlendi.

Kyoto'da Muko City'de yaşayan çift yeni yıl kutlamalarına hazırlanıyordu ancak Isao Kakehi yeni yılı görecek kadar yaşayamadı.

28 Aralık gecesi Isao Kakehi, Chisako'nun yani Japonya'nın kara dulunun 4. ve son kurbanı oldu.

Şu anda 74 yaşında olan Chisako Kakehi'nin daha önceki üç eşini de öldürdüğü ortaya çıktı. İdam cezasına çarptırıldı.

Chisako'nun cinayetlerini 2007 yılında, 61 yaşındayken başladığı anlaşıldı.

Son cinayeti olan Isao'yu öldürene kadar hiç şüpheli bulunmamıştı. Ancak son cinayeti onu ele verdi.

Geçen haziran ayında idam kararının bozulması için yapılan başvuru reddedildi.

Japon kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre Chisako, kurbanlarıyla tanışmak için bir çöpçatanlık ajanısını. Kurbanlarının kendisine güvenmesini sağladıktan sonra ise onları zehirleyerek öldürdü.

Chisako'nun suçun için mahkeme "Planlı ve öldürme kastına dayananan acımasız bir suç" ifadesini kullandı.

Bu olayla birlikte sanal ortamda eş arayan birçok Japon'u bekleyen tehlikeler de yeniden gündeme geldi.

Chisako Kakehi kimdir?

Japonya'nın kara dulu olarak ün salan Chisako Kakehi, Japonya'nın güneybatısındaki Saga'da doğdu.

1969 yılında ilk kocasıyla evlendiğinde 23 yaşındaydı. Evlilikleri 25 yıl sürdü. Chisako'nun ilk kocası eceliyle 1994 yılında hayatın ıkyabetti.

Chisako'nun ilk cinayetinin kurbanı 2007 yılında tanıştığı 78 yaşındaki Toshiaki Suehiro oldu.

İlk kurban: Suehiro... Öldüremedi ama onu ölüme götüren yolu açtı

18 Aralık 2007'de Suehiro ve onun çocuklarıyla öğle yemeği yedi. Sonra Suehiro'ya ilaçlarını verdi. Yıllar sonra mahkemede o hap kapsüllerinin birinin içine siyanür koyduğunu itiraf etti. Hapı alan Suehiro 15 dakika sonra sokakta bilinçsiz olarak yatarken bulundu. Hastaneye kaldırıldı. Chisako da Suehiro ile birlikte hastaneye gitti. Ancak kendisini Hiraoka olarak tanıttı. Çok geçmeden Suehiro'nun ölmesi bekleniyordu ancak hayatta kaldı. Kakehi'nin kurbanları arasında hayatta tek kişi de o oldu. Ancak Suehiro tedavi edilemez yüksek işlev bozukluğu ve görme bozukluğuyla hastaneden taburcu olabildi. 1,5 yıl sonra da başka bir hastalıktan hayatını kaybetti.

İkinci kurban: Honda...

Kada dulun ikinci kurbanı 71 yaşındaki Masanori Honda oldu. Kakehi ile nasıl tanıştıkları bilinmiyor. Ancak arkadaşlarına 2011 yılının yazında evlenmeyi planladıklarını söylediler. Ertesi yıl bahar ayında Chisako harekete geçti ve 9 Mart 2012'de çift bir mağazada buluştu. Ardından ayrı ayrı yollarına gittiler. Akşam 5 olduğunda Honda, motosiklet sürerken bilincini kaybetti. Hastaneye kaldırıldıktan 2 saat sonra ölümü ilan edildi.

Yapılan araştırmalarda Honda ölmeden iki ay önce Kakehi'nin yine bir flört ajansı vasıtasıyla başka erkeklerle gizlice çıkmaya başladığı mahkemede ortaya çıktı.

Sonraki kurban: Minoru Hioki

Akciğer kanseriyle mücadele eden Minoru Hioki için güzelhaberler gelmiş, radyasyon tedavisi işe yaramıştı. Yeniden hayata tutunan 75 yaşındaki Hioki aşk arayışına başladı ve Kakehi'yle tanıştı. Sonsuza kadar birlikte olmak istediğini yazdı. Sık sık birlikte yemek yediler, geceyi aynı evde geçirdiler.

20 Eylül akşamı yemek için dışarı çıktıklarında aşkları da sona erdi. Çıkmadan önce sağlıklı gıda kisvesi altında takviye 'siyanür' hapı verdiği Hioki, akşam yemeği bitmeden bilincini kaybetti. Hastaneye kaldırıldı. Kakehi, ambulanstaki ekibe Hioki'nin ölümcül kanseri olduğunu söyledi. Aslında iyileşmişti. Kendine gelemedi, sağlık ekibi canlandırmak için müdahale etmek istediğinde Chisako buna izin vermedi. Hioki hayatını kaybetti.

Nasıl yakalandı?

Bu olaydan 2 ay sonra da Chisako, yeni hedefi Isao ile evlendi. Düğünün üzerinden 1 ay geçmeden gizlice başka erkeklerle çıkmaya başlamıştı bile. Bu onun en büyük hatası oldu.

Isao'nun ölümünün ardından yapılan soruşturmada Chisako'nun başka erkeklerle görüşmeye başladığı ortaya çıktı. Polis kadından şüphelendi ve soruşturmayı genişlettiğinde önceki kurbanları da ortaya çıkardı.

Japonya'da genelde otopsi yapılmaz. Ancak şüpheli bir durum olduğunda bu yola başvurulur. Önceki kurbanlara otopsi yapılmadığı için Chisako hep cinayetlerinden sıyrılmayı başarmıştı. Ancak Isao'nun ölümündeki şüphe üzerine yapılan otopside kanında ve midesinde öldürücü miktarda siyanüre rastlandı.

Chisako'nun odasında sağlık takviye hapları ve boş kapsüller bulundu. Bu Kara dulun kapsülleri boşaltıp içine siyanür koyduğuna dair şüphe oluşturmuştu.

2014 yılının ağustos ayında siyanür izleri içeren plastik bir torba Chisako'nun odasında bulundu.

Peki Kara dul siyanüre nereden ulaşmıştı. Araştırmalar derinleştiğinde Chisako'nun daha önce çalıştığı matbaadan siyanürü temin ettiği ortaya çıktı. İki ay sonra Kakahi tutuklandı. Aylar süren sorgulamlaradan sonra Honda, Hioki ve Suehiro'yu siyanür kapsülleriyle zehirlediğini itiraf etti.

Kurbanlarını nasıl seçti?

Kara dulun kurbanlarının dördü de farklı şehirlede yaşıyor, farklı işlerde çalışıyorlardı. Birbirleriyle hiçbir bağlantıları yoktu.

Yaşlı ve bekar olmaları 4 kurbanı da Chisako için mükemmel hedef haline getirmişti.

Chisako'nun ilk cinayet teşebbüsünde bulunduğu Suehiro'ya borcu olduğu, ödeyemeyince de adamı öldürerek borcu ödemekten kurtulacağını düşündüğü için cinayeti işlediği anlaşıldı.

Kara dulun öldürdüğü kişilerin paralarını zimmetine geçirdiği de ortaya çıktı.

 

Chisako Kakehi Kara dul