Kritik ziyaret! Almanya Şansölyesi Scholz Türkiye'ye geldi

Olaf Scholz Recep Tayyip Erdoğan Almanya
Kritik ziyaret! Almanya Şansölyesi Scholz Türkiye'ye geldi

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Ziyarette, Türkiye-Almanya ilişkilerinin yanı sıra, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler de ele alınacak.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Scholz, saat 15:00'da Ankara'ya indi. 

Scholz, ilk olarak Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen Scholz, mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Scholz, daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Scholz, deftere şunları yazdı:

"Modern Türkiye’nin kurucusu büyük Avrupalı devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygıyla. Bu gibi zor dönemlerde Türk ve Alman halkları arasındaki bağlılık özel bir değere sahip."

Olaf Scholz

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkan Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz'u Beştepe'de resmi törenle karşıladı.  Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Scholz, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Scholz'un göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye gerçekleştireceği bu ilk resmi ziyarette, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek.

İki ülke iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınacağı ziyarette, başta Ukrayna ve Türkiye-AB ilişkileri olmak üzere, diğer güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

Kritik ziyaret! Almanya Şansölyesi Scholz Türkiye'ye geldi - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Scholz baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından Erdoğan, Scholz onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Kaynak: AA

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan