Kremlin'den müzakere açıklaması

Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri Kremlin
Kremlin'den müzakere açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde ciddi atılım görmedik, daha yapılacak çok iş var" dedi. Peskov, Çeçen lider Kadirov'un "müzakereleri bırakıp Ukrayna'da sonuna kadar gitme" önerisine de değindi.

Ukrayna ile süren müzakereler hakkında Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şunları ifade etti: 

"Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinsky, Ukrayna heyetiyle İstanbul'da yapılan görüşmelerin sonuçlarını Putin'e bildirdi ve bugün medyaya yeni açıklamalar yapacak.

Kırım Rusya'nın bir parçasıdır ve Rus anayasası Rusya'nın bölgelerinin kaderinin tartışılmaya açılmasını imkansız kılar.

Ukrayna taleplerini kağıda dökmeye başladı, spesifik olmaları olumlu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde ciddi atılım görmedik, daha yapılacak çok iş var.

Rus doğalgazının ruble cinsinden ödenmesine yönelik yeni mekanizma 31 Mart'ta yürürlüğe girmeyecek, süreç zaman alacak."

KADİROV'UN TEKLİFİNE RET

Kremlin, Çeçen lider Ramazan Kadirov'un "müzakereleri bırakıp Ukrayna'da sonuna kadar gitme" önerisini reddetti. Peskov "Yeni bir Stalingrad takvimde yok ve olmamalı, burada duygulara yer yok" dedi.

İSTANBUL'DAKİ GÖRÜŞME NEDEN BİR GÜN SÜRDÜ?

Peskov, İstanbul'daki görüşmeler neden planlandığı gibi 2 gün değil de 1 gün sürdü sorusuna da cevap verdi:

 "Görüşmeleri kimse kısaltmadı. Heyetler daha fazla koordinasyon ve pozisyon uyumu için merkezlerine geri döndüler. Fikir alışverişleri sonrası görüşmelere video konferans formatında devam edecekler” dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov çeçen lider kadirov