Tahıl Anlaşması bugünden itibaren askıya alındı! Rusya dönüş şartını açıkladı

Kremlin

Kremlin'den yapılan açıklamada, Tahıl Anlaşması'nın bugünden itibaren askıya alındığı bildirildi. Açıklamada dönüş şartı da dile getirildi. Bu açıklamanın ardından Rusya Dışişleri'nden de çarpıcı bir açıklama geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Tahıl Anlaşması'nın bugünden itibaren askıya alındığı bildirildi. Açıklamada, "Rusya'yı etkileyen şartlar yerine getirildiğinde anlaşmaya derhal döneceğiz" denildi. 

Kremlin'in açıklamasında, anlaşmanın sona ermesiyle Kırım Köprüsü'ne saldırının arasında bir bağlantının olmadığı, Putin'in bu konudaki pozisyonunu daha önce de ifade ettiği belirtildi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise yaptığı açıklamada; "Tahıl anlaşmasının sona erdiğine dair kararımızı Türkiye, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’e (BM) resmi olarak bildirdik. BM, Rusya’dan resmi bildirimin alındığını teyit etti" dedi. 

"GEMİLERE GÜVENLİK GARANTİSİNİ GERİ ÇEKİYOR, İNSANİ KORİDORU KAPATIYORUZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Rusya gemilere verdiği güvenlik garantisini geri çekiyor, insani koridoru kapatıyor. Sadece vaatler değil, somut sonuç görüldüğü takdirde dönmek değerlendirilebilir" denildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kremlin tahıl anlaşması