Kremlin'den Putin'in 'Rusya'dan bir şeyler ısırıp koparmak isteyenlerin dişlerini kırarız' sözleri ile ilgili açıklama

Kremlin Vladimir Putin
Kremlin'den Putin'in 'Rusya'dan bir şeyler ısırıp koparmak isteyenlerin dişlerini kırarız' sözleri ile ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya'dan bir şeyler ısırıp koparmak isteyenlerin dişlerini kırarız" açıklamasını yapmıştı. Putin'in sözlerine Kremlin Sarayı'ndan bir açıklama geldi. Sözcü Peskov, Rusya'nın tüm ülkelerle gerçek anlamda dost olması gerektiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Zafer' komitesi toplantısında tüm dünyaya tehditler savurmuş, Rusya'nın düşmanları olduğunu söyleyerek, ülkesini tehlikeye atmak isteyenlere sert tepki göstermişti. Putin, "Rusya'dan bir şeyler ısırıp koparmak isteyenlerin dişlerini kırarız" demişti. 

Putin'in o sözlerine, Kremlin Sarayı'ndan bir açıklama geldi. 

"BİZ HERKESLE DOST OLMAK İSTERİZ"

Kremlin Sarayı Sözcüsü Peskov, “Başkan, dünya görüşümüzün değişmezini açıkça ortaya koydu. Biz herkesle dost olmak isteriz, fakat bu akıl hocalığı, diktatörlük, aldatmaca, çifte standart değil, gerçek dostluk olmalı. Ve biz dost olmasını biliriz” diye konuştu.

Bununla birlikte Rusya’nın kendisine ait olan bir şeye hak iddia edilmesine izin vermeyeceğine dikkat çeken Peskov, “Fakat asla hiç kimsenin bize ait olan bir şey üzerinde hak talep etmesine izin vermeyeceğiz. Ve hiç kimseye buna izin vermeyecek kadar güçlü ve kuvvetliyiz” vurgusunu yaptı.

RUSYA'NIN STRATEJİK KUVVETLERİ DÜNYADAKİ İSTİKRARIN TEMİNATIDIR"

Rusya’nın stratejik kuvvetlerinin dünyanın en modern kuvvetleri olduğunu ve caydırıcı nitelikte oldukları için dünyadaki istikrarın teminatı olduğunu vurgulayan Peskov, şunları söyledi:

“Dünyanın en modern kuvveti olan stratejik kuvvetlerimiz elbette ki istikrarın teminatıdır. Zira caydırıcı bir unsurdur.”

Stratejik istikrarın Rus-Amerikan müzakerelerinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Peskov, bu konuların her hâlükârda çeşitli düzeylerde tartışılması gerektiğinin ve tartışılacağının altını çizdi:

“Stratejik istikrar, Rus-Amerikan müzakerelerinin ayrılmaz bir parçasıdır ve stratejik istikrar konuları her hâlükârda çeşitli seviyelerde tartışılmalı ve tartışılacak.”