Koronavirüsü en ağır atlatan hastalardan: İngiltere'deki Andrew Watts konuşmayı ve yürümeyi yeniden öğrendi

İngiltere koronavirüs
Koronavirüsü en ağır atlatan hastalardan: İngiltere'deki Andrew Watts konuşmayı ve yürümeyi yeniden öğrendi

İngiltere'de Londra'nın güneyindeki Bexley'de yaşayan Andrew Watts, doktorlar tarafından "görülen en hasta koronavirüs hastalarından biri" diye tanımlandı.

İngiltere'de doktorlar tarafından 'gördüğümüz en hasta Covid hastalarından biri' olarak tanımlanan ve solunum cihazı neredeyse kapatılacak olan Andrew Watts, Londra'daki bir hastaneden yaklaşık bir yıl sonra taburcu edildi.

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, hasta sadece yoğun bakımda sekiz ay geçirdi. Watts bu dönemde solunum cihazı ile hayata tutunabildi.

5 haftalık bir komadan ve hayatını tehdit eden bir akciğer çökmesinden sonra, Andrew'un sağlığı o kadar kötüleşti ki, şubat ayında doktorlar ailesini aradı ve solunum cihazını kapatmayı düşündüklerini söyledi.

YENİDEN, KONUŞMAYI VE YÜRÜMEYİ ÖĞRENDİ

Daha sonra tedaviye cevap veren Watts koronavirüsü yendi. Ancak uzun süre solunum cihazına bağlı olduğu için Watts konuşmayı ve yürümeyi adeta yeniden öğrenmek zorunda kaldı.

Watts, İngiliz basınına yaptığı açıklamada "Yürümeye sadece dört hafta önce başladım ve bir sonraki hedefim oğlumun okuluna yürümek" ifadesini kullandı.

Kız kardeşi Hannah ve eşi Hayley'le hastanede yattığı dönemde uzun telefon görüşmeleri yaptığını anlatan Watss, eşi Hayley, 6 yaşındaki oğlu Jack ve 3 yaşındaki diğer oğlu Joshua ile, konuşamadığından dolayı, tahtadaki harfleri sopayla göstererek iletişim kurabildiğini belirtti.

DAHA ÖNCE DE KANSERİ YENMİŞ

Ekim 2019'da lenf kanseri teşhisi konulan Watts'ın kemoterapi tedavisi başarılı olmuştu ve Kovid teşhisinden birkaç ay önce iyileşme sürecindeydi.

Kaynak: Diğer

İngiltere koronavirüs koronavirüs haberleri Londra