Koronavirüste ölümleri yüzde 85 azaltan ilaç geliştirildi

İngiltere koronavirüs
Koronavirüste ölümleri yüzde 85 azaltan ilaç geliştirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline yeni bir ilaç geliştirdi. Bu ilacın ölüm oranlarını yüzde 85 oranında azalttığı iddia edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşılama çalışmaları birçok ülkede başlarken, İngiltere'den salgınla mücadelede farklı bir etki yaratacak haber geldi. İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline (GSK) tarafından geliştirilen ilacın, hastaneye kabul ve ölüm oranlarını yüzde 85 oranında azalttığı ifade edildi.

AĞIR VAKALARDA KULLANILMASI DURDURULDU

İngiliz ilaç şirketi GSK, yeni bir ilacın koronavirüste en riskli hastalarda hastaneye kabul ve ölüm oranlarını yüzde 85 oranında azalttığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, VIR-7831 adı verilen ilaç, California merkezli Vir Biotechnology ile ortaklaşa geliştirildi.

Kovid-19 bulaşması durumunda hastaneye yatma riski yüksek olduğu düşünülen 583 hastanın katıldığı testlerde, monoklonal antikor tedavisine dayanan ilacın hafif ve orta vakalarda hastaneye yatış veya ölümleri yüzde 85'e kadar azalttığı görüldü ancak bir faydası olmadığı için ağır vakalarda kullanılması durduruldu.

ENFEKTE OLMUŞ HÜCRELERİ TEMİZLİYOR

İlacın hem virüsün sağlıklı hücrelere girmesini önlediği hem de bağışıklık sisteminde halihazırda enfekte olmuş hücreleri temizlemesine yardım ettiği belirlendi. Şirket, ABD'de acil durum kullanım izni isteyeceğini, İngiltere'de de başvuru yapılabileceğini belirtti. 

Kaynak: AA

koronavirüs ilaç İngiltere