Koronavirüse iyi geldiği söylendi, sahte içkiden ölenlerin sayısı 138'e ulaştı

Koronavirüse iyi geldiği söylendi, sahte içkiden ölenlerin sayısı 138'e ulaştı

İran'da koronavirüse karşı koruduğu iddiasıyla sahte alkol içip zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 138'e yükseldi.

İran'da koronavirüsten koruduğu iddiasıyla sahte alkol içip zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 138'e yükselirken, bin 21 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

İran devlet medyasında yer alan haberlere göre, "alkolün koronavirüse iyi geldiği" söylentileri üzerine ülke genelinde sahte içki nedeniyle zehirlenenler hastanelere kaldırıldı.

Hastanelerde tedavi altına altına alınanlardan şu ana kadar Huzistan'da 49, Fars'ta 31, Erdebil'de 13, Mazenderan'da 12, Doğu Azerbaycan'da 12, Elburz'da 7, Kürdistan'da 6, Hemedan'da 4, Merkezi'de 2, Kirmanşah'ta 1 ve Hürmüzgan'da 1 kişi hayatını kaybetti.

Ahvaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Sözcüsü Ali İhsanpur ölenlerin ve tedavi görenlerin en çok Ahvaz şehrinde olduğunu söyleyerek, "Şu ana kadar Ahvaz'da sahte alkol tüketimi sonucunda müracaat eden 612 kişiden 33'ü hastaneye yatırılarak gözlem altına alındı. Bunlardan 14'ü yoğun bakımda" dedi.

İran koronavirüs sahte alkol karantina haber son dakika Son dakika haberler