Koronavirüse bağlı ölümler 2 bin 360'a çıktı

Koronavirüse bağlı ölümler 2 bin 360'a çıktı

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin 2 bin 360'a yükseldi. Dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısı da 78 binin üzerine çıktı.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını durdurulamıyor. Dünyada ve Çin'de hızla yayılan virüs tüm dünyada büyük panik yaratmaya devam ediyor. Çin ve dünyada koronavirüse bağlı ölüm ve vaka sayıları artıyor.

ÇİN DIŞINDA ÖLÜMLER

Lübnan Sağlık Bakanlığı ülkedeki ilk koronavirüs vakasını doğruladı. Böylece virüs sıçrayan ülke sayısı 32'ye yükseldi. Çin ana karası dışında ölüm vakaları da artıyor. İran'da can kaybı sayısı 5 olarak açıklandı. Güney Kore'de 1 kişi daha virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İtalya'nın codogno kenti, 6 kişide korona virüsü tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı. Ülkenin kuzeyinde tedavi gören 78 yaşındaki erkek hastanın akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Çin dışındaki can kaybı sayısı da 16'ya ulaştı.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 360

Dünya genelinde kaydedilen can kaybı ise 2 bin 360'a yükseldi. Çin'de son 24 saatte salgından dolayı 109 kişi yaşamını yitirdi. Son 24 saatte 1141 yeni vaka görüldü. Dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısı da 78 binin üzerine çıktı. Yetkililere göre yaklaşık 12 bin kişinin durumu ağır.  

Virüsten kurtulanların sayısı da artışta. Taburcu olanların sayısı 18 bini aştı.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün Çin dışında hızla yayılmasının endişe verici olduğunu vurgulayıp "Bu salgını kontrol altında tutmak için süre giderek daralıyor" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus'dan korkutan koronavirüs açıklaması

koronavirüs Çin