Koronavirüs salgınıyla ilgili kan donduran iddia: 1370 kişiden ümit kesildi

Koronavirüs salgınıyla ilgili kan donduran iddia: 1370 kişiden ümit kesildi

Çin'de kritik durumda hasta sayısı hızla artıyor. Wuhan'dan sonra en yoğun koronavirüs görülen Pekin, Şangay ve Guanzo şehirlerinde hayatından ümit kesilen bin 370 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Çin'de yüzlerce kişiyi yoğun bakıma sokan koronavirüs hızla hasta sayısını arttırıyor.  Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs salgını nedeniyle ölü sayısı 170'e yükseldi.  Ülkenin Pekin, Şangay ve Guanzo şehirlerinde durumu yoğun bakım servislerinde kritik seviyede olan ve hayatından ümit kesilen bin 370 kişinin bulunduğu öğrenildi. 

Bin kişilik Wuhan'daki hastanenin de inşasının birkaç günde bitmesi hedefleniyor. Çin resmi kaynakları iyileşen 124 kişinin hikayelerine ekranlarda yer vererek halkına moral aşılamaya çalışıyor. Ancak büyük şehirlerde sokağa çıkanların sayısı azaldı, bazı bölgelerde gıda eksikliği baş göstermeye başladı.

Avustralya 600 vatandaşını Çin'den tahliye etme kararı aldı. Çin'den Avustralyalıları alacak olan uçaklar, bu kişileri Cristmist adalarında bir müddet karantinada tutup Avustralya'ya sokacak. Türkiye'den sonra Fransa, İngiltere, Almanya'da kendi vatandaşlarını Çin'den tahliye edecekler.

Koronavirüs salgınıyla ilgili kan donduran iddia: 1370 kişiden ümit kesildi - Resim : 1

FİLİPİNLER VE HİNDİSTAN'DA İLK VAKA

Filipinler'de, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakasına ilk kez rastlandı. Filipinler Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 21 Ocak'ta Wuhan'dan ülkeye Hong Kong üzerinden gelen 38 yaşındaki Çinli bir kadının hafif öksürük şikayeti üzerine 25 Ocak'ta doktora başvurduğu belirtildi. Metro Manila bölgesinde bir devlet hastanesine yatırılan hastada test sonuçlarının pozitif çıktığı bildirilen açıklamada, ancak hastada halihazırda herhangi bir semptomun görülmediği vurgulandı.

Hindistan Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde Wuhan Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencide yeni tip koronavirüs tespit edildi. Üniversite öğrencisi, hastanede müşahede altına alındı. 

Finlandiya ve Tibet Özerk Bölgesi'nde ilk koronavirüs vakaları görüldü. Koronavirüsün Tibet'e sıçramasıyla salgın ülkenin her yerine yayılmış oldu.  

Koronavirüs salgınıyla ilgili kan donduran iddia: 1370 kişiden ümit kesildi - Resim : 2

VİRÜS ÇİN'DEN BİRÇOK ÜLKEYE SIÇRADI

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ,Makao ve Tibet özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Hindistan, Finlandiya, Fransa, Kanada, ABD, Avustralya, BAE ve Almanya'ya da sıçradı. 

Fransa'da ise daha önce koronavirüs teşhisi konulan Çinli turistin kızında da virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısı 5'e yükseldi. Güney Kore'de de ülkede görülen vaka sayısı 6'ya çıktı.

RUSYA ÇİN'LE SINIRINI KAPATIYOR

Rusya, Çin'le sınırını kapatma ve Çin vatandaşlarına vize sınırlaması getirme kararı aldı. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, başkent Moskova'da gerçekleştirilen kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs sebebiyle alınacak önlemleri değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, salgın nedeniyle Çin vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasının geçici bir süreliğine durdurulduğunu kaydetti.

Çin koronavirüs