Koronavirüs Putin'i etkiledi mi? Kremlin açıkladı

Koronavirüs Putin'i etkiledi mi? Kremlin açıkladı

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası 4 kişide daha tespit edildi, toplam sayı 63'e yükseldi. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, gün içinde Moskova bölgesinde 3, Tümen bölgesinde de 1 kişide daha virüs tespit edildiği, böylece toplam vaka sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

Açıklamada, test sonuçları pozitif çıkan söz konusu 4 kişinin son 2 haftada İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre'ye seyahat ettikleri belirtildi. 

Öte yandan Rusya Demiryolları Şirketi, Ukrayna, Moldova ve Letonya ile tren seferlerini 17 Mart itibarıyla durdurma kararını açıkladı.

KREMLİN: PUTİN İYİ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Peskov, Putin'in Koronavirüs testi yapıp yapmadığına dair bir açıklamada bulunmadı.

Putin'in hasta bir vekille yakın temas içinde olduğuna dair iddiaları yalanlayan Peskov, Putin'in haberlerini yapan Kremlin muhabirlerine de uyarıda bulundu. Peskov, "Kendini iyi hissetmeyen gazeteciler gelmesin" dedi.

koronavirüs Putin Rusya haberler Kremlin Kovid-19