Koronavirüs hastası kadın oksijen maskesini çıkarıp vedalaştıktan hemen sonra hayatını kaybetti

İngiltere koronavirüs
Koronavirüs hastası kadın oksijen maskesini çıkarıp vedalaştıktan hemen sonra hayatını kaybetti

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölmek üzere olan yaşlı kadın kızlarıyla konuşabilmek için oksijen maskesini çıkardıktan hemen sonra yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınında üst seviyeye çıkan İngiltere'de hastanede yaşanan dram ülkeye damga vurdu. Leicestershire bölgesinde yaşayan 3 çocuk annesi Anabel Sharma (49), koronavirüs nedeniyle aynı gün hastaneye yatırıldığı ve kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 76 yaşındaki annesi Maria Rico ile yoğun bakım odasında el ele tutuştukları son anlarını paylaştı.

SON SÖZÜ "YIKILMA, ÖLMEYE HAZIRIM"

Anabel Sharma, "Annem konuşmaya çalışıyordu. Tek duyabildiğim 'yakılma' ve 'ölmeye hazırım' sözleriydi. Ben ağlıyordum, oysa annem o kadar cesurdu ki" diye konuştu.

Yaşlı kadın ayrıca Anabel ve odaya koruyucu giysilerle girmesine izin verilen kız kardeşi Susana ile konuşabilmek için oksijen maskesini çıkardı. Rico, kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Annesini Kovid-19'a kurban veren Sharma, insanları, kurallara uymamaları dahilinde sevdikleri birini kaybedebilecekleri konusunda uyarıda bulundu. Kızı Sharma ve onun ailesiyle aynı evde yaşayan Rico’nun, torunlarından birinin koronavirüs kapmasıyla Covid-19’a yakalandığı belirtildi. Sharma ve annesi Rico’nun aynı gün kentteki hastaneye yatırıldığı belirtildi. 

Ülkede, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü nedeniyle günlük vakalar 50 bini geçerken can kayıpları da 1000'e yaklaşmış durumda.

Hastanelerin kapasitelerinin aşılmaya başlandığı İngiltere'de, önlem alınmaması durumunda gidişatın daha da kötü olacağından korkuluyordu.

75 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ülke, daha önce mart ve kasım aylarında karantinaya gitmişti. 

Kaynak: DHA

İngiltere