Köpek eti yasağına karşı olanlar sokaklara döküldü

Dünya haberleri Güney Kore Köpek videoları

Güney Kore'de köpek eti tartışması yaşanıyor. Köpek eti yasağına karşı olanlar meydanlara çıktı ve protesto etti.

Güney Kore'de hükümet köpek eti tüketimini yasaklamak için düğmeye bastı. Köpek yetiştiriciliği yapanlarsa, gelir kaynaklarını kaybedeceklerini söyleyerek sokağa çıktı.

Hükümeti milyonlarca köpeği sokağa salmakla tehdit ettiler. Güney Kore'de hükümetin
"köpek etini" yasaklamak için attığı adım sokakları birbirine kattı!

Yasa tasarısına tepki gösteren köpek yetiştiricileri, başkent Seul'da protesto düzenledi.

Sayıları 200'ü bulan öfkeli eylemciler, hükümetin insanların ne yiyeceğine karışamayacağını savundu. Köpek etinin yasaklanmasını "barbarca" diye niteledi.

Köpek yetiştiricileri geçim kaynaklarının sınırlanacağı gerekçesiyle yasa tasarısına karşı çıksa da, hükümet yeni iş kurmak isteyenlere destek olacağını açıkladı. Ancak bu da, tepkileri dindirmeye yetmedi.

Kore Köpek Eti Çiftçileri Derneği Başkanı, yasanın geçmesi halinde besledikleri iki milyon köpeği Seul'a salma tehdidi savurdu.

Hatta köpekleri özellikle hükümet binaları ve politikacıların evlerinin çevresine bırakacaklarını söyledi. Yasanın kabul edilmesi halinde Güney Kore'de köpek eti tüketimine yönelik yasak 2027'de yürürlüğe girecek.

Ülkede geçen yıl yapılan ankete göre, toplumun yüzde 64'ü köpek eti tüketmiyor. Ancak Güney Kore'de her yıl yaklaşık bir milyon köpek insan tüketimi için yetiştiriliyor ve öldürülüyor.

Hayvan hakları aktivistleri bu durumun son bulması için uzun süredir mücadele veriyor.

Protestocular, "Savaşacağız!" sloganları attı.

Eski Köpek Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ju Yeongbong, burada yaptığı konuşmada, bu alanda çalışanların çoğunun 60-70 yaşlarında olduğunu, bu insanların yeni meslekler aramadıklarını ve Güney Koreli gençlerin çok az bir kısmının tüketmesi nedeniyle köpek eti üretiminin 15-20 yıl içerisinde yok olacak bir iş kolu olduğunu anlattı.

Protesto esnasında çıkan arbedede polisin 3 kişiyi göz altına aldığı aktarıldı.

Protestocular, hükümetten uygulanacak yasak öncesi sürenin uzatılması ve maddi destek talebinde bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV