KKTC'de Ercan Havalimanı'nda hijyenik olmayan koşullarda bekletilen öğrenciler isyan etti

KKTC'de Ercan Havalimanı'nda hijyenik olmayan koşullarda bekletilen öğrenciler isyan etti

"Öğrenci Muhaceret" işlemlerinin uzaması ya da beklemeyi gerektiren "aksaklık" durumlarında Ercan Havalimanı'nda bir nezarethanede bekletilen üniversite öğrencileri, "bir mülteci görünümünde" insanlık dışı bir ortamda adeta esir kampında tutuluyor.

"Öğrenci Muhaceret" işlemlerinin uzaması ya da beklemeyi gerektiren "aksaklık" durumlarında Ercan Havalimanı'nda bir nezarethanede bekletilen üniversite öğrencileri, "bir mülteci görünümünde" adeta esir kampında tutuluyor.

KKTC'de Ercan Havalimanı'nda hijyenik olmayan koşullarda bekletilen öğrenciler isyan etti - Resim : 1

Geçen yıldan bu yana başlayan uygulamayla KKTC, ülkedeki üniversitelere kayıt olan öğrencilerden muhacerat sistemine kayıt olmalarını istiyor. 

Fakat bu yıl muhaceret işlemleri henüz tamamlanmamış veya gecikmiş olan öğrenciler insani olmayan koşullarda, mikrobun kol gezdiği ortamda tutuluyor. Öğrenciler, ayrıca bütünleme sınavlarına giremediği için derslerden kalma endişesi yaşıyor ve suçlu olmadıklarını, terörist olmadıklarını belirterek, suçlu gibi tutulduklarına dikkat çekiyor.

KKTC'de Ercan Havalimanı'nda hijyenik olmayan koşullarda bekletilen öğrenciler isyan etti - Resim : 2

"27 SAAT OLDU, KİMSE İLGİLENMİYOR, 7 KİŞİLİK YERDE 25-30 KİŞİ KALIYORUZ"

Nezarethanede tutulan bir öğrenci konuyla ilgili 27 saattir orada tutulduğunu, kimsesinin kendileri ile ilgilenmediğini belirtti. 

7 kişilik yatak olmasına rağmen nezarethanede 25-30 kişi kaldıklarını dile getiren öğrenci, insanların adeta balık istifi gibi üst üste yatırıldığını vurguladı. Öğrenci ayrıca, muhaceret işlemleri tamamlansa bile, saatlerce nezarette tutulanlar olduğunu da iddia etti.

Bazı öğrencilerin işlemleri tamamlandıktan sonra çıktığını belirten bir öğrenci yakını, halen nezarethanede tutulan öğrenci sayısının 21 olduğuna dikkat çekiyor.