Kızının kâbusu olan anneye 6 ay hapis cezası: Sözlü, fiziksel taciz ve defalarca eve izinsiz girme...

Güney Kore
Kızının kâbusu olan anneye 6 ay hapis cezası: Sözlü, fiziksel taciz ve defalarca eve izinsiz girme...
Fotoğraf: Shutterstock

Güney Kore'nin Daejeon kentinde yaşanan tuhaf bir olayda bir anne, kızını hem sözlü hem de fiziksel olarak taciz ettiği ve izinsiz olarak evine girdiği iddialarıyla mahkemeye çıkarıldı.

Annenin kızına tacizi bir yıl boyunca devam etti ve cinsel içerikli aşağılayıcı mesajlarla başladı.

Korean Herald Gazetesi'nin bildirdiğine göre, başlangıçta anne, kızının nerede olduğunu sorgulayan mesajlar gönderiyordu. Ancak kızı yanıtlamayı reddettikçe, mesajlar cinsel içerikli ifadelere dönüştü. Anne ayrıca kızını fiziksel olarak takip etti, izin almadan evine 8 kez girdi ve tehditkâr davranışlarda bulundu.

Daejeon Bölge Mahkemesi, polis müdahalelerine rağmen anne tarafından altı kez daha izinsiz evine girildiğini tespit etti.

Anne, savunmasında eylemlerinin kasıtlı ve önceden planlandığını iddia etse de mahkeme bu savunmayı kabul etmedi. Sonuç olarak, anne 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve aynı zamanda 40 saatlik zorunlu takip karşıtı eğitim programını tamamlamak zorunda kaldı.

Bu olay, taciz ve izinsiz giriş gibi ciddi suçların caydırıcılığı açısından önemli bir hukuki karara işaret ediyor. Güney Kore'de toplumun, bu tür suçlarla mücadelede daha fazla bilinçlenmesi ve mağdurların haklarını koruyacak yasal düzenlemelerin daha fazla vurgulanması gerektiği dile getiriliyor.

GÜNEY KORE'DE AİLE YAPISI

Kore’nin kültürel özelliklerinin en başında ailevi değerler gelmektedir. Güney Kore kültürü aile yapısına çok önem vermektedir ve ailenin baş figürü babadır. Güney Kore kültüründe hiyerarşik yapıya inanılır ve çocuklar ebeveynlerine saygı göstermeli, onlara yardım etmelidir.

Kaynak: Diğer

Güney Kore aile ebeveyn