Kızağa çektiği söylenmişti! Trump'tan Fauci açıklaması

Kızağa çektiği söylenmişti! Trump'tan Fauci açıklaması

ABD'nin Koronavirüs'le Mücadele Görev Gücü timinde yer alan Dr. Anthony Fauci'nin ABD Başkanı Trump ile çelişen açıklamalarının ardından Trump'ın Fauci'yi kızağa çektiği öne sürülmüştü. Trump, bu kez de 'Biraz telaşlı' ifadesini öne sürdü

ABD'de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle salgınla mücadelenin en etkin isimlerinden biri olan Dr. Anthony Fauci'nin görünürlüğünün git gide azalması dikkati çekmiş, Fauci'nin basına yaptığı açıklamaların Trump'ı rahatsız ettiği, sert açıklamaları nedeniyle kenara atıldığı, Trump'ın geçtiğimiz günlerde "İyi biri ama çok fazla hata yaptı" sözleri dikkat çekmişti. 

Fauci, salgının ilk günlerinde halkı sokağa çıkıp N95 cerrahi maske almamaları yönünde uyarmış, sağlık çalışanlarının daha fazla ihtiyacı olacağını söylemişti. 

Vaka sayısının artmaya devam edeceğine ilişkin endişelerini, ekonominin yeniden açılmasına karşı uyarılarını sık sık dile getiren Fauci'nin ABD'nin koronavirüs tablosuna ilişkin olumsuz açıklamalarını yorumlayan Trump, "Ona katılmıyorum" derken, ismi açıklanmayan bir hükümet yetkilisi ise, "Fauci artık Trump'a rapor vermiyor ve hiç Oval Ofis'te değil, en son Haziran ayında görüştüler." ifadesini kullanımış, Beyaz Saray'ın Fauci'nin katılacağı programları iptal ettirdiği, bu nedenle Facebook canlı yayınları ve gazeteler aracılığıyla açıklamalarda bulunduğu söylenmişti.

TRUMP FAUCI'Yİ KIZAĞA ÇEKTİ

"SONUNDA BEN HAKLI ÇIKACAĞIM"

Fox News'e konuşan ABD Başkanı Donald Trump vaka sayısının 4 milyona yaklaştığı ABD’de koronavirüs ile ilgili daha önce dile getirdiği "ortadan kaybolacak" açıklamasını yineleyerek, "Sonunda haklı olacağım. Ortadan kaybolacak ve ben haklı olacağım" ifadesini kullandı.

Trump, Hastalıkları Koruma ve Önleme Merkezleri Direktörü Robert Redfield'ın "Bahar ve kış ayları kamu sağlığında en zor dönemlerden biri olacak" açıklamasına da karşı çıktı ve "Bilmiyorum, onun bildiğini de sanmıyorum" dedi.

"BİRAZ TELAŞLI AMA SORUN DEĞİL"

Donald Trump Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'nin başındaki isim Anthony Fauci için de "Dr. Fauci ile çok iyi bir ilişkim var. Biraz telaşlı ama sorun değil" nitelemesinde bulundu. Fauci’nin geçmişte hatalar yaptığını belirten Trump bununla birlikte Fauci’yi sevdiğini belirtti.

DR. FAUCI KORKUTAN AÇIKLAMALAR YAPMAYA DEVAM EDİYOR

"Şu anki vaka eğilimi durdurulmadığı takdirde günlük vaka sayısı 100 bine ulaşırsa şaşırmam. Amerikan halkına durumun daha da kötüye gidebileceğini söylememizde fayda var. Olanlardan memnun değilim, çünkü yanlış yöne gidiyoruz." demişti.

BRAD PITT TRUMP İLE ALAY ETTİ, FAUCI'DEN TEŞEKKÜR GELDİ