Trump koronavirüs açıklamaları nedeniyle Dr. Fauci'yi kızağa çekti

Trump koronavirüs açıklamaları nedeniyle Dr. Fauci'yi kızağa çekti

ABD'nin Koronavirüs'le Mücadele Görev Gücü timinde yer alan Dr. Anthony Fauci'nin salgınla mücadele sürecinde Donald Trump'la uyuşmayan açıklamaları nedeniyle 'kızağa çekildiği' belirtildi.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD'de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle salgınla mücadelenin en etkin isimlerinden biri olan Dr. Anthony Fauci'nin görünürlüğünün git gide azalması dikkati çekti. Haberde, Fauci'nin basına yaptığı açıklamaların Trump'ı rahatsız ettiği, sert açıklamaları nedeniyle kenara atıldığı yazılırken, Trump'ın geçtiğimiz günlerde "İyi biri ama çok fazla hata yaptı" sözleri de hatırlatıldı. 

Vaka sayısının artmaya devam edeceğine ilişkin endişelerini, ekonominin yeniden açılmasına karşı uyarılarını sık sık dile getiren Fauci'nin ABD'nin koronavirüs tablosuna ilişkin olumsuz açıklamalarını yorumlayan Trump, "Ona katılmıyorum" dedi. 

 

İsmini vermeyen bir üst düzey hükûmet yetkilisi Fauci'nin artık Trump'ı salgınla ilgili bilgilendirmediğini söyledi ve "Fauci artık Trump'a rapor vermiyor ve hiç Oval Ofis'te değil, en son Haziran ayında görüştüler" dedi. Trump'ın takvimine hakim bir başka kişi ise Fauci'nin en son Haziran'ın ilk haftasında Trump'la konuştuğunu belirtti. 

 

İsmini açıklamayan yetkili, “Birçok pozisyon ve kurumda 50 yılı aşkın bir süredir çalışan ve Kongre’nin desteğini alan Fauci’yi Trump doğrudan kovamaz. Başkan’ın da ondan kurtulmak gibi planları yok” ifadesini kullanırken, Fauci'ye yakın kaynaklar bu durumdan çok mutsuz olduğunu ifade etti. Beyaz Saray'ın ise Fauci'nin katılacağı programları iptal ettirdiği, bu nedenle Facebook canlı yayınları ve gazeteler aracılığıyla açıklamalarda bulunduğu söylendi. 

Dr. Anthony Fauci Donald Trump ABD haberler koronavirüs