Kısa yol olsun diye Çin Seddi'ni delen 2 kişi tutuklandı!

Çin
Kısa yol olsun diye Çin Seddi'ni delen 2 kişi tutuklandı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Devlet yayın kuruluşu CCTV'nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, Çin Seddi'nde bir delik açmak için ekskavatör kullanan iki kişi tutuklandı. 

Çin'in Shanxi eyaletindeki yerel polis yaptığı açıklamada, 38 yaşındaki bir erkek ve 55 yaşındaki bir kadının, yakınlardaki inşaat çalışmaları için kestirme bir yol oluşturmak amacıyla Çin Seddi'ni kazmakla suçlandıklarını açıkladı. 

Polis, "Çin Seddi'nin duvarının bir kısmının ciddi şekilde hasar gördüğünü" bildirdi. 

Soruşturmanın ardından polis tarafından yapılan açıklamada, 38 yaşındaki Zheng ve 55 yaşındaki Wang adlı şüphelilerin, "ekskavatörlerin boşluktan geçebilmesi için" mesafeden tasarruf etmek amacıyla antik Çin Seddi'nin orijinal açıklığını büyük bir boşluğa kazmak için ekskavatör kullandıkları belirtildi.

Bu durum, Çin Seddi'nin bir kısmının "bütünlüğüne" ve "kültürel kalıntıların güvenliğine" geri dönüşü olmayan zararlar verdi.

Yerel medya, Shanxi eyaletindeki Yuyou yerleşim birimindeki olayda, polisin 24 Ağustos'ta Çin Seddi'ne verilen zararla ilgili raporları aldıktan sonra iki şüpheliyi yakaladığını yazdı. 

Polisin olayla ilgili soruşturmayı halen sürdürdüğü kaydedildi. 

Hasarın, Çin Seddi'nin Ming Hanedanlığı (M.S. 1368-1644) döneminden kalma ve özellikle 32. Çin Seddi olarak bilinen bölümünde meydana geldiği bildirildi. Bu bölüm aynı zamanda il kültür kalıntısı olarak listelenen nispeten iyi korunmuş bir gözetleme kulesini de içeriyor.

Kısa yol olsun diye Çin Seddi'ni delen 2 kişi tutuklandı! - Resim : 1

CCTV'nin bildirdiğine göre, "Şu anda iki şüpheli yasalara uygun olarak gözaltına alınmıştır ve olay soruşturulmaya devam etmektedir."

CGTN'ye göre Çin Seddi'nin devasa yapısı hem doğal aşınma ve yıpranmadan hem de zaman içinde yetersiz bakımdan zarar gördü.

Kaynak: Ajans Bizim

Çin Seddi Ekskavatör Çin