Kim Jong Un'un kız kardeşi sert çıktı!

ABD Kim Jong-un
Kim Jong Un'un kız kardeşi sert çıktı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, müzakere beklentilerinin ABD'yi hayal kırıklığına uğratacağını ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçtiğimiz hafta yaptığı, "ABD tarafıyla hem diyaloğa hem de yüzleşmeye hazır olmalıyız" çağrısı, ABD'li yetkililerin müzakere umutlarını yeşertmişti. Kuzey Kore yönetiminde etkin isimlerden biri olarak görülen Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'dan ABD'ye "beklentiye girmeyin" sinyali geldi.

Kız kardeş Kim, müzakere beklentilerinin ABD'yi daha büyük bir hayal kırıklığına uğratacağını kaydetti. Kim Yo Jong, "Bir Kore atasözü der ki bir rüyada en önemli şey onu görmek değil yorumlamaktır. Görünüşe göre ABD, durumu kendisini teselli edecek şekilde yorumluyor. Bu beklenti, onları daha büyük bir hayal kırıklığına uğratacak" ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, "hem diyalog hem de yüzleşme" çağrısını müzakereler açısından "ilginç bir sinyal" olarak değerlendirmişti.

SERT ÇIKIŞLARIYLA BİLİNİYOR

Daha önce de Güney Kore'yi, kaçak aktivistlerin Kuzey Kore karşıtı bildiri yayınlamasını engelleyemediği için sert bir şekilde eleştiren Yo Jong, Güney Kore’ye kaçanların içinde dolar ve Pyongyang'daki hükümet karşı broşürler taşıyan balonları Kuzey Kore’ye gönderdiğini söylemiş, "Güney Kore’deki insan artığının yaptığı hamleleri devletimize karşı ciddi bir provokasyon olarak görüyoruz ve buna karşılık vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Daha önce de Biden yönetimine, "Topraklarımızdan okyanusa doğru barut kokusunu yaymaya uğraşan ABD'deki yeni yönetime bir tavsiye; Önümüzdeki dört yıl boyunca huzur içinde uyumak istiyorlarsa, bir ilk adım olarak bela çıkartmaktan kaçınsalar iyi olur" demişti. 

Kaynak: İHA

Kuzey Kore Kim Jong-Un Kim Yo Jong ABD