Kim Jong Un hakkındaki iddialar kesilmiyor: Habis kanser!

Kuzey Kore Kim Jong-un
Kim Jong Un hakkındaki iddialar kesilmiyor: Habis kanser!

Geçtiğimiz yıl uzun süre ortalıkta görünmeyince Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un komada olduğu ve yetkilerinin bir kısmını kız kardeşi Kim Yo-jong'a devrettiği ileri sürülmüştü. Son zamanlarda Kim'in çok zayıfladığı gözlerden kaçmazken, hakkında çıkan iddialara da yenileri eklendi

Kuzey Kore, alınan yeni yasak kararları, ağır para ve hapis cezalarının yanı sıra verilen idam kararları ile gündemden düşmezken, New York Times gazetesinin ülkenin lideri Kim Jong-un ile ilgili haberi bomba etkisi yarattı.

Bir ayın ardından ilk kez iktirdaki Kuzey Kore İşçi Partisi’nin toplantısında konuşan Kim Jong Un’un bir hayli zayıfladığı, geçtiğimiz yıl 140 kilo olduğu düşünülen Kuzey Kore liderinin yeni görünümü, sağlığıyla ilgili iddialar artmıştı. 

Geçtiğimiz yıl da Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un komada olduğu ve yetkilerinin bir kısmını kız kardeşi Kim Yo-jong'a devrettiği ileri sürülmüş, ardından uzun süreli takiplerle iddiaların birleştiği haberlerde Kim'in öldüğüne dair iddialar ortaya atılmış, hatta sahte görüntüler bile yayınlanmıştı.

Bir ay sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkan Kim'in fotoğraflarını analiz eden NK News, Kuzey Koreli liderin "önemli miktarda kilo verdiğinin" altını çizdi. Seul merkezli haber sitesi, 37 yaşında olduğuna inanılan Kim'in, 12 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen favori saatinin kayışını sıktığını gösteren büyütülmüş görüntüler yayınlamıştı. Fotoğraflar, Kim’in sol bileğinin bu yılki halinin, mart ayı ve Kasım 2020'de çekilen benzer görüntülerden çok daha ince olduğunu gözler önüne seriyordu.

Kim Jong Un hakkındaki iddialar kesilmiyor: Habis kanser! - Resim : 2

NK News, Güney Kore ulusal istihbarat servisinin geçen yıl Kim'in 140 kilogram ağırlığda olduğuna inandığını ve 2011 sonlarında iktidara geldiğinden bu yana yılda ortalama 6-7 kg aldığını düşündüklerini yazdı. Ancak, Kim'in değişen görünümünün bir hastalığın sonucu mu yoksa bilinçli bir kilo verme kararı mı olduğu net değil.

Babası Kim Jong-il'i Aralık 2011'de kalp krizinden yitiren Kim’in ağır bir sigara tiryakisi olduğu belirtilirken, kilosuna ve yaşam tarzı nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtildi. 

SON ZAMANLARDA YASAKLARLA GÜNDEMDE

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un Batı kültürünün genç Kuzey Korelileri etkisi altına alabileceği endişesi ile aslan yelesi saç modeli ve dar kesim kot pantolonu yasakladığı bildirildi. Dış dünyaya kapalı bir şekilde varlığını sürdüren Kuzey Kore'de lider Kim Jong Un'un Batı kültürü etkisi endişesi karşısında yeni yasakları yürürlüğe koyduğu kaydedildi. Kim Jong-un'un, 'çökmekte olan' Batı kültürünün genç Kuzey Korelileri etkileyeceği endişesi ile aslan yelesi saç stilini ve dar kesim kot pantolonları yasakladığı kaydedilirken, ayrıca rengarenk ya da sivri uçlu saç modeli ve piercing yasağı da dahil olmak üzere moda kısıtlamalarını ihlal edenlerin ceza olarak çalışma kampına gönderileceği belirtildi.

K-POP HEDEFİNDE: HABİS KANSER

Kim, tüm dünyada büyük bir etki alanı yaratmayı başaran Güney Kore pop dalgası K-pop'u da "habis kanser" diye nitelediği öne sürüldü.

Güney Kore'nin başkenti Seul merkezli Daily NK, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki yetkililerin geçen yıl aralıkta Güney Kore kültür endüstrisi içeriklerini izlerken yakalanan veya elinde bulunduran kişileri çalışma kamplarında çalışmaya zorlayacak bir yasayı geçirdiğini bildirmişti. Söz konusu yasaya göre K-içerikleri tüketen kişilerin 5 ila 15 yıl arasında ceza alabildiği iddia edildi.

Öte yandan K-içerikleri dağıtırken yakalananların idam cezasıyla karşılaşabildiği de öne sürüldü.

 

Kaynak: Haber Global TV

Kim Jong-Un Kuzey Kore