Kim Jong Un'dan dağın zirvesinde at sırtında mesaj!

Kim Jong Un'dan dağın zirvesinde at sırtında mesaj!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, beyaz atıyla ülkesinin en yüksek noktası ve kutsal sayılan Baektu Dağı'nın zirvesine çıktı, dağın zirvesinde verdiği pozların büyük bir operasyonun işareti olduğuna dikkat çekildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, beyaz atıyla Baektu Dağı'nın zirvesine çıktı. Fotoğrafları yayımlayan Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim'in pozlarının büyük bir operasyonu vurguladığını belirtti. KCNA, Kim'in en güçlü ülkelerden birini inşa etme mücadelesi verdiğini ve Baektu Dağı kadar sağlam olacağını, ayrıca ABD yaptırımlarının altında kalmayacakları mesajını verdiğini ifade etti.

Kim'in zirve fotoğraflarının Kuzey Kore'nin 2020 politikasına dair yeni adımlara işaret olabileceği belirtilirken, Baektu Dağı'nın zirvesinde at üzerindeki yürüyüşünün, Kore devrimi tarihinde büyük önem taşıyan bir operasyonun olacağına işaret ettiği belirtildi.

Kim Jong Un'dan dağın zirvesinde at sırtında mesaj! - Resim : 1

Kim, ailesinin propaganda sembolü sayılan beyaz atla objektiflere poz verdikten sonra Samjiyon bölgesindeki inşaat şantiyelerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Sonu gelmeyen yaptırımlar, düşman güçlerin baskıları ve karşımıza çıkan zorluk ve imtihanlar yüzünden ülkemiz müşkül durumda. Ancak halkımız imtihanlardan geçerek güçlendi, gelişmenin yolunu buldu ve bunlar karşısında nasıl her zaman kazanacağını öğrendi." ifadelerini kullandı.

Kim, "ABD'nin Kuzey Kore karşıtı hasım güçleriyle Kore halkına verdiği acı öfkeye dönüştü. Düşmanın çabaları ne kadar ısrarcı olursa olsun, biz kendi çabalarımızla gelişme ve zenginliğin yolunu açabiliriz." dedi. 

Kuzey Kore'ye nükleer programı nedeniyle 2006 yılından beri ekonomik ve askeri yaptırımlar uygulanıyor.

Kim, 2017 sonunda Kuzey Kore'nin en büyük kıtalararası balistik füze denemesinden birkaç gün sonra yine bu dağa çıkarak Güney Kore'yle diyaloğun kapısını açtığı önemli bir yeni yıl konuşması gerçekleştirmişti. Ayrıca ülkenin kurucusu Kim Il Sung'un 1910-1945 yılları arasında Japonya'ya karşı verilen koloni mücadelesinde bu dağın eteklerinde bir gerilla üssü kurduğu belirtiliyor. Bu yüzden bu dağ, Kuzey Koreliler tarafından kutsal kabul ediliyor.

Kuzey Kore Kim Jong-Un haberler Haber Global