Kiev'e füzeli saldırı! İki binanın vuruldu

Ukrayna Rusya

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki patlama meydana geldi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, yerleşimin olduğu iki binanın vurulduğunu söyledi. Kiev'in ardından Harkov ve Lviv kentlerinde de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

Uzun bir aranın ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev yine füzelerin hedefi oldu. Art arda patlama sesleri duyurdu, kentin üzerinden dumanlar yükseldi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, yerleşimin olduğu iki binanın vurulduğunu söyledi. 

Füze saldırısında can kaybı ya da yaralı olup olmadığına yönelik henüz bir bilgi yok.

6 FÜZENİN 4'ÜNÜN DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamasında yerleşim yerlerine fırlatılan 6 füzenin 4'ünün düşürüldüğünü ikisininse yerleşim yerlerini vurduğunu duyurdu.

DİĞER BÖLGELERDE DE SALDIRI

Ukrayna güvenlik makamlarından yapılan açıklamada, saldırıların sadece Kiev'de değil, başta Harkov ve Lviv olmak üzere birçok bölgede sürdüğü bilgisi aktarıldı. 

Kiev'e füzeli saldırı! İki binanın vuruldu - Resim : 1

Patlamalar, Ukrayna Lideri Zelenskiy'nin Bali'de bir araya gelen 20 ülkeden oluşan Grubun liderlerine video bağlantıyla konuşmasından saatler sonra Ukrayna genelinde başlayan hava saldırısı uyarılarının ardından geldi.

Kiev'e füzeli saldırı! İki binanın vuruldu - Resim : 2

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, saldırıyı sosyal medyadan duyurdu: "Rusya, Zelenski'nin G20'deki konuşmasına yeni bir füze saldırısıyla yanıt veriyor. Kremlin'in gerçekten barış istediğini düşünen var mı? İtaat istiyor. Ancak günün sonunda teröristler her zaman kaybeder." 

KLİÇKO: SALDIRILARDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rusya'nın füze saldırısında 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Kiev ukrayna Rusya füze saldırısı