Kiev'de art arda patlamalar! Rusya yeniden saldırdı

Rusya Ukrayna Savaşı Kiev Birleşmiş Milletler

Rusya'nın saldırılarının 123. gününde Ukrayna'nın başkenti Kiev'den yine patlama sesleri yükseldi. İşlek bir bölgesinde iki bina füzelerle hedef alındı. Kiev Belediye Başkanı, saldırı sonucu bir binanın kısmen yıkıldığı ve enkaz altında kalanlar olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kent merkezine hava saldırısı düzenlendiği, atılan füzeler sonucu iki binanın vurulduğu açıklandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'nın bu sabah erken saatlerde Ukrayna başkentine saldırdığını ve en az iki konut binasının vurulduğunu söyledi. Saldırı sonucu kısmen yıkılan dokuz katlı binada yangın çıktığını belirten Klitschko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Enkazın altında kalanlar var" dedi. 

 The Guardian muhabiri Lorenzo Tondo da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kiev'e trenle yeni geldik ve tren istasyonundan çıkar çıkmaz kent 4 füzeyle vuruldu" dedi. 

Kiev'de art arda patlamalar! Rusya yeniden saldırdı - Resim : 1

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaklaşık iki ay önce Kiev ziyareti sırasında saldırı düzenlenen bölgeye yeniden füzeler atıldığını belirten Tondo, Guardian'a "O gün, Amerika'nın Sesi gazetesinde çalışan ve füzelerin isabet ettiği dairede yaşayan gazeteci Vira Hyrych saldırıda hayatını kaybetmişti" dedi.

Kiev'de art arda patlamalar! Rusya yeniden saldırdı - Resim : 2

Ukraynalı milletvekili Rustem Umerov da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kente 12 füze atıldığı ve enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Başkente en son hava saldırısı 5 Haziran'da Shevchenkivskyi semtinde iki konut binasının füzelerle hedef alınmasıyla yaşanmıştı. Saldırıya uğrayan bölgenin birçok restoran ve kültür merkezine ev sahipliği yapan işlek bir yer olduğu belirtiliyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Kiev