Görüntüler tepki çekmişti! Kedisini zorla küvete sokan adam tutuklandı

Görüntüler tepki çekmişti! Kedisini zorla küvete sokan adam tutuklandı

Geçtiğimiz yıl Masotoşi Hosona adındaki 59 yaşındaki bir adamın kedisini zorla küvette yüzdürdüğü video, sosyal medyada gündem olarak tepki çekmişti. Hayvan hakları savunucuları Horona'yı şikayet ettikten sonra yaşlı adam kedisini zorla yüzdürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

59 yaşındaki Masotoşi Hosono, geçtiğimiz senenin haziran ayında kedisini suyun boyunu geçtiği bir küvette zorla yüzdürmeye çalışmış, zavallı kedinin boğulmamak için çırpındığı görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı.

Hosono için bir eğlence gibi görünen bu video haklı olarak eleştiri yağmuruna tutulmuştu ve hayvan hakları koruyucuları, Horona'yı yetkililere şikayet etmişti.

Uzun süren şikayetlerden sonra harekete geçen polis, 59 yaşındaki adamı 20 Ekim'de tutuklayarak cezaevine gönderdi.

KEDİYE EZİYET ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI 

Polislerin yaptığı açıklamaya göre Hosono, kedisini zorla küvette yüzdürdüğünü kabul etse de evcil hayvanına işkence ettiğini reddediyor. Bunun üzerine polisler, Hosona'nın paylaştığı videoyu birçok uzman veterinere göstermiş ve uzmanlar, kedinin akciğerlerine kaçan suyun ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirterek bu hareketi eziyet olarak tanımlamış.

 

Kaynak: Diğer

kedi dünya