Kayıp Rus General Surovikin sivil olarak görüldü

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı
Kayıp Rus General Surovikin sivil olarak görüldü

Bir süredir ortalıkta yer almayan Rus General Sergei Surovikin, Wagner isyanından bu yana 'ilk fotoğrafta" sivil olarak görüldü.

İnternette yayınlanan bir fotoğraf, Haziran ayında Wagner paralı asker grubunun isyanından bu yana ortalıkta görünmeyen bir Rus generali gösteriyor.

Sergei Surovikin'in geçen ay bir uçak kazasında ölen Wagner patronu Yevgeny Prigozhin'e yakın olduğu söyleniyor.

General Surovikin'in isyanda olası suç ortaklığı nedeniyle soruşturulduğuna dair haberler çıkmıştı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'daki eski komutanını gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf sosyal medyada yayınlandı.

Tanınmış Rus medya mensubu Ksenia Sobchak, Pazartesi günü Telegram'dan paylaştığı fotoğrafın altına "General Sergei Surovikin dışarıda. Hayatta, sağlıklı, evinde, ailesiyle birlikte, Moskova'da. Fotoğraf bugün çekildi" diye yazdı 

Generalin eşi Anna'ya benzeyen kızıl saçlı bir kadınla kol kola yürüyen güneş gözlüklü bir adamı gösteren fotoğrafın gerçekliğini henüz doğrulanmadı.

Rus gazeteci Alexei Venediktov Telegram'da ayrıca şunları yazdı "General Surovikin evinde ailesiyle birlikte. İzinli ve savunma bakanlığı tarafından ulaşılabilir durumda."

Wagner'in paralı askerleri 23 ve 24 Haziran'da kısa süreli bir isyan girişiminde bulunarak Moskova'ya yürüme tehdidinde bulundular.

Prigozhin ve diğer dokuz kişi 23 Ağustos'ta Moskova yakınlarında meydana gelen kazada ölmüş, bu da çılgınca spekülasyonlara yol açmıştı. Wagner'in patronu başarısız isyanın ardından pek çok kişi tarafından "yürüyen ölü" olarak tanımlandı.

General Surovikin en son isyan sırasında Wagner güçlerini eylemlerini durdurmaya çağıran bir videoda kamuoyunda görülmüştü. Günler sonra basında çıkan haberlerde tutuklandığı belirtilmişti ancak nerede olduğuna dair resmi bir doğrulama yapılmadı.

General Ekim ayında Ukrayna'daki Rus güçlerinin başına getirilmiş ancak üç ay sonra görevden alınmıştı. Rusya'nın Suriye'deki operasyonları sırasında acımasızlığıyla ün kazanmış ve "General Armageddon" olarak anılmaya başlamıştı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Rusya Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Rusya Ukrayna savaşı