Kasım Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni

ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani'nin cenazesi, İran'ın Ahvaz kentine getirildi. Binlerce kişi sokaklara dökülerek, 'ABD'ye ölüm' sloganları atarak intikam için bağırdı.

Irak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin naaşı İran'a getirildi. Süleymani için binlerce İranlının katılımıyla Ahvaz kentinde cenaze töreni düzenlendi.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamaya göre Süleymani'nin cenazesi yarın başkent Tahran'da yapılacak törenlerden sonra salı günü memleketi Kirman'da defnedilecek.

Kasım Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni - Resim : 1

Öte yandan, Süleymani ile aynı saldırıda hayatını kaybeden Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis'in cenazesinin de Ahvaz'a getirildi. 

Kasım Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni - Resim : 2

İran devlet televizyonunda yayımlanan canlı görüntülerde, binlerce kişinin siyah kıyafetler içinde Ahvaz'a doğru yürüdüğü görüldü. Dün düzenlenen törenlerde binlerce kişi yürüyüşe katılmış ve İran bayrakları taşıyarak, ‘Ben Süleymani’yim’ sloganları atmıştı. 

Kasım Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni - Resim : 3

İran devlet ajansı IRIB, Kasım Süleymani'nin naaşının İran'ın güneybatısında bulunan Ahvaz şehrine gönderildiği görüntüleri paylaştı. Süleymani'nin tabutunun İran bayrağına sarılı halde görüldüğü videoda askeri bando takımının eşliğinde uçaktan indirildiği görüldü.

TRUMP'TAN İRAN'A TEHDİT

Gece yarısı ise Bağdat'ın en güvenli bölgesi olarak görülen Yeşil Bölge'de bulunan ABD büyükelçiliğine roket düşmüş ancak Irak ordusunun açıklamasına göre saldırıda hayatını kaybeden olmamıştı.Irak'ta dün gerçekleşen saldırılar sonrası ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden açıklama yapmış ve İran tekrar saldırırsa 52 rehineyi temsilen İran ve İran kültürü için önemli olarak görülen 52 hedef belirlediklerini ve bunları vuracaklarını açıklamıştı. 

NE OLMUŞTU?

ABD'nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik 3 Ocak'ta  gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Suriye'de önemli rol oynayan İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis de hayatını kaybetmişti.


son dakika son dakika haber