Karantinada evini taşıyan Yeni Zelanda Sağlık Bakanı, tepkilerin ardından istifa etti

Karantinada evini taşıyan Yeni Zelanda Sağlık Bakanı, tepkilerin ardından istifa etti

Yeni Zelanda Sağlık Bakanı David Clark, ülkede Kovid-19 salgınına karşı uygulanan karantina tedbirlerini ihlal etmesinin ardından maruz kaldığı kamuoyu baskısıyla istifa etti.

Yeni Zelanda Sağlık Bakanı David Clark, ülkede '4. seviyede' yürürlüğe konulan karantina tedbirlerini sıkça ihlal etmesinin ardından kamuoyundan gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Bakan Clark'a yönelik istifa çağrıları, salgın döneminde evini değiştirmesi ve sık sık sokakta yürürken görülmesiyle birlikte başladı.

NZ Herald'ın haberine göre Başbakan Jacinda Ardern, Clark'ın yerine bir sonraki parlameto seçimlerine kadar Chris Hipkins'i atadı.

Clark, konuya ilişkin açıklamasında "Tekrar belirtmek istiyorum ki sağlık genel müdürü Ashley Bloomfield ile birlikte çalışmak bir onur. Şimdi idareyi teslim etmek için doğru zaman" ifadelerini kullandı.

Clark, açıklamasında kendisine verilen görevin 'olağanüstü bir ayrıcalık' olduğunu belirterek görevden ayrılmasının hükümetin salgınla mücadele sürecinde 'dikkatini dağıtacağını' savundu.

Açıklamasında Bloomfield'e şükran sunmasına rağmen Clark, daha önce yetkiliyi Kovid-19 testleri konusunda çuvalladığı konusunda eleştirmişti.

Diğer yandan Bakan Clark'ın salgında 'evde kal' talimatına uymaması halkın büyük tepkisini çekmiş, istifası için yaklaşık 2 bin 800 imza toplanmıştı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede şimdiye dek 1178 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 22 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19 David Clark