Karantina yasakları hafifleyince Çinliler sokaklara koştu

koronavirüs
Karantina yasakları hafifleyince Çinliler sokaklara koştu

Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan salgının ardından, ülke uyguladığı yasaklarla salgını kontrol altına almayı başardı. Karantina ve seyahat yasaklarının hafifletilmesinin ardından hafta sonunda binlerce kişi, turistik yerlere akın etti

Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan salgının ardından, ülke uyguladığı yasaklarla salgını kontrol altına almayı başardı. Karantina ve seyahat yasaklarının hafifletilmesinin ardından hafta sonunda binlerce kişi, tehlikenin henüz geçmediği uyarılarına rağmen turistik yerlere akın etti.

4 Nisan Cumartesi günü Anhui eyaletindeki Huangşan dağ parkı, sabah saatlerinde yüzleri maskeli büyük bir kalabalığın akınına uğrayarak, 20 bin kişilik ziyaretçi kapasitesini doldurdu. Kalabalık fotoğraflarının sosyal medyada yayımlanmasından sonra Komünist Partisi uyarı yayımladı. Park yönetimi artık ziyaretçi kabul etmeyeceğini duyurdu.

Karantina yasakları hafifleyince Çinliler sokaklara koştu - Resim : 1

Şanghay'da ise haftalardır büyük bir sükunetin hüküm sürdüğü Bund rıhtımı çok büyük kalabalıkları ağırladı. Birçok lokantaya sadece rezervasyon yaptıranlar alındı. Başkent Pekin'de de benzer manzaralar yaşandı. Kent sakinleri parklara ve açık alanlara akın etti.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 salgını, 200'e yakın ülke ve bölgeye yayılarak küresel bir pandemiye dönüştü.

Çin'de Kovid-19 vaka sayısı 81 bin 708'e yükselirken, salgın sebebiyle ülke genelinde 3 bin 331 kişi hayatını kaybetti.

Çin Vuhan koronavirüs Covid-19 haberler karantina