Kanser hastası eşini boğarak öldürmüştü! Serbest kaldı

Dünya haberleri Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Kanser
Kanser hastası eşini boğarak öldürmüştü! Serbest kaldı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaşayan 74 yaşındaki kanser hastası eşini öldürmekle suçlanan İngiliz emekli hakkında hakim kararını verdi. 19 aydır tutuklu olan David Hunter için tahliye kararı verildi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde  2021 yılının Aralık ayında 74 yaşındaki kanser hastası eşi Janice Hunter’ı öldürmekle suçlanan 76 yaşındaki İngiltere vatandaşı David Hunter’a hakkında hakim bugün kararını verdi.

50 yılı aşkın bir süredir birlikte olan çift İngiliz kamuoyunun gündemine oturdu. Olayın yaşanmasından sonra gözaltına alınan ve 19 ay boyunca parmaklıklar arkasında yaşamını sürdüren Hunter, bugün hakim karşısına çıktı.

Sözcü'nün haberine göre; Hunter, eşinin acısına son vermek için Janice Hunter’ı öldürdüğünü söylerken, hakim Hunter’ı suçlu buldu.

Hakim Hunter’a 2 yıl hapis cezası verirken, bu süre gözaltında tutulduğu süreden düşerek serbest bırakıldı. David Hunter, 50 yılı aşkın bir süredir birlikte olduğu Janice’in sürekli acı çektiğini söylerken, “Kendisini öldürmem için benden ricada bulundu” dedi.

Hunter, eşini elleriyle boğarak öldürmüş ve daha sonra ilaç ve alkol alarak intihara teşebbüs etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

kanser hastası Güney Kıbrıs