Kanarya Adaları açıklarında göçmen botu battı: Faciada 1 çocuk öldü, 35 kişi kayboldu

İspanya Dünya haberleri göçmen Akdeniz
Kanarya Adaları açıklarında göçmen botu battı: Faciada 1 çocuk öldü, 35 kişi kayboldu

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları ile Kuzey Afrika’daki Batı Sahra kıyıları arasında göçmenleri taşıyan zodyak tipi bot battı. Faciada 1 çocuk hayatını kaybetti, 35 kişi ise kayboldu.

Umuda çıkılan yolculuk, bir kez daha faciayla son buldu.

Akdeniz, göçmen mezarı olmaya devam ediyor. 

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları ile Kuzey Afrika’daki Batı Sahra kıyıları arasında göçmenleri taşıyan bir zodyak tipi bot battı. Botta bulunan göçmenlerin telefonla yardım istemesi üzerine Fas ve Kanarya Adaları’na bağlı kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti.

Ekipler 1 çocuğun cansız bedenine ulaştı

Fas’ın başkenti Rabat’taki kurtarma koordinasyon merkezi, batan botta bulunan 24 göçmenin sağ olarak kurtarıldıklarını açıkladı. Kanarya Adaları’ndan gönderilen kurtarma helikopteri ise kazada hayatını kaybeden 1 çocuğun cansız bedenine ulaştı.

Bottaki 35 kişinin kaybolduğu üzerinde duruluyor

Yaşanan kazada ölenlerin sayısı henüz tam olarak bilinmezken, göçmen haklarını savunan Caminando Fronteras adlı sivil toplum kuruluşunun sözcüsü Helena Malen, Fas kontrolündeki Batı Sahra’nın Cape Bojador adlı sahil kentinden yola çıkan botta 1 çocuk ve 6 kadın dahil olmak üzere toplam 60 kişinin bulunduğunu ifade etti. Malen’in açıklaması üzerine kazada 35 kişinin kaybolduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan dün Kanarya Adaları açıklarında bir göçmen teknesinde hamile bir kadının cesedi bulunmuş, 14 Haziran’da ise Yunanistan açıklarında yaşanan faciada göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 82 göçmen hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: İHA

Kanarya Adaları İspanya göçmen botu