Kanada Başbakanı'nın eski fotoğrafı ortaya çıktı, ırkçılıkla suçlandı!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun 18 yıl önce özel bir okulun galasına yüzünü boyayarak katıldığı basına yansıyınca, 'ırkçılık' yaptığı yönünde tepkilerle karşılaştı

Kanada'da 21 Ekim Pazartesi günü yapılacak genel seçimler önce kampanyasını sürdüren Başbakan Trudeau'nun vücudunun açıkta kalan bölgelerini siyaha boyadığı fotoğrafları basına yansıdı. Trudeau, bu davranışından ötürü büyük pişmanlık duyduğunu ve bunun bilinmesi gerektiğini ifade ederek, Arap gecesi temalı galada Alaaddin kostümü giydiğini, fotoğrafın 'ırkçı' göründüğünü ve bunu yapmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca o makyajı lisede bir yetenek performansı sergilemek için yapmış olduğunu da ekledi.

Kanada Başbakanı'nın eski fotoğrafı ortaya çıktı, ırkçılıkla suçlandı! - Resim : 1

Muhafazakar Parti Lideri Andrew Scheer bu fotoğrafın 2001 yılında da, bugün de 'ırkçı' olduğunu belirterek, "Kanadalılar birilerinin muhakeme ve bütünlükten tamamen yoksun olduğunu, hükümete uymadığını görmüş oldu" ifadelerini kullanırken, Yeni Demokrat Parti lideri Jagmeet Singh ise 'rahatsız edici' ve 'küçük düşürücü' bulduğunu söyledi. Yeşiller Parti lideri Elizabet May ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Justin Trudeau'nun ırkçı fotoğrafı karşısında derinden sarsıldım. Yaptığından ötürü özür dilemeli ve hükümetin tüm seviyelerindeki sosyal adalete liderlik yapanları kendine model kabul etmeli." dedi. 

https://haberglobal.com.tr/dunya/kanada-basbakani-justin-trudeau-nun-ucagina-otobus-carpti-5913

KANADA 21 EKİM'DE SEÇİME GİDİYOR

Kanada'da 43. kez gerçekleştirilecek federal seçimlerde, ülke genelinde kurulacak sandıklarda yaklaşık 26 milyon seçmen oy kullanacak. 

Kanada Federal Genel Seçimlerine, Başbakan Justin Trudeau liderliğindeki Liberal Parti, Andrew Scheer liderliğindeki Muhafazakar Parti, Jagmeet Singh liderliğindeki Yeni Demokrat Parti, Elizabeth May liderliğindeki Yeşiller, Yves-François Blanchet Quebec Bloğu, Maxime Bernier liderliğindeki İnsanların Partisi ve bağımsızlar katılıyor. 

Son olarak 2015 yılında yapılan federal genel seçimlerde, 184 milletvekili ile tek başına iktidarı yakalayan Liberal Parti Lideri Justin Trudeau, SNC-Lavalin Skandalı nedeniyle sıkıntılı bir kampanya dönemine giriyor. Federal etik kurallarını çiğnediğini itiraf eden Başbakan Trudeau, bunu binlerce insanın işini kaybetmesini önlemek için yaptığını açıklamış, ancak kamuoyunu yeterince tatmin edememişti.

Kanada Kanada Başbakanı Justin Trudeau ırkçılık