Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun uçağına otobüs çarptı!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun uçağına otobüs çarptı!

Kanada'da 21 Ekim Pazartesi günü yapılacak genel seçimlerde, Federal Parlamentonun 338 üyesi belirlenecek. Erken seçim için kampanyasına başladığı gün Başbakan Justin Trudeau'nun uçağına gazetecileri taşıyan otobüs çarptı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun seçim kampanyası için kullandığı uçağa gazetecileri taşıyan otobüs çarptı.

Kaza sonucunda otobüsün tepesinde ve uçağın kanadında hasar meydana geldiği, Trudeau'nun ise o sırada uçakta olmadığı belirtildi.

Trudeau'nun lideri olduğu Liberal Parti'den yapılan açıklamada hasarın ne kadar olduğunu hesaplamak için çalıştıkları ve Trudeau'nun seçim kampanyasına planlandığı gibi devam edeceği aktarıldı. 

Robert Fire isimli bir kullanıcı da 1980 yılında Justin Trudeau’nun babası olan eski Kanada Başbakanı Pierre Trudeau’nun seçim uçağına da bir otobüsün çarpmış olduğunu duyurarak, söz konusu olayın haber metninin fotoğrafını paylaştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun uçağına otobüs çarptı! - Resim : 1

KANADA 21 EKİM'DE SEÇİME GİDİYOR

Kanada'da 43. kez gerçekleştirilecek federal seçimlerde, ülke genelinde kurulacak sandıklarda yaklaşık 26 milyon seçmen oy kullanacak.

Kanada Federal Genel Seçimlerine, Başbakan Justin Trudeau liderliğindeki Liberal Parti, Andrew Scheer liderliğindeki Muhafazakar Parti, Jagmeet Singh liderliğindeki Yeni Demokrat Parti, Elizabeth May liderliğindeki Yeşiller, Yves-François Blanchet Quebec Bloğu, Maxime Bernier liderliğindeki İnsanların Partisi ve bağımsızlar katılıyor.

Son olarak 2015 yılında yapılan federal genel seçimlerde, 184 milletvekili ile tek başına iktidarı yakalayan Liberal Parti Lideri Justin Trudeau, SNC-Lavalin Skandalı nedeniyle sıkıntılı bir kampanya dönemine giriyor. Federal etik kurallarını çiğnediğini itiraf eden Başbakan Trudeau, bunu binlerce insanın işini kaybetmesini önlemek için yaptığını açıklamış, ancak kamuoyunu yeterince tatmin edememişti.

Kanada Kanada Başbakanı Justin Trudeau