'Kan emici yaratıklar' şehri istila etti! "Hiç kimse güvende değil"... Paris'i tahtakuruları bastı!

Fransa Olimpiyatlar
'Kan emici yaratıklar' şehri istila etti! "Hiç kimse güvende değil"... Paris'i tahtakuruları bastı!
Fotoğraf: Shutterstock

Fransa’nın başkenti Paris'i basan tahtakuruları 2024 Olimpiyatlarının adını kötüye çıkarıyor. 

Olimpiyatlar süresince en az 16 milyon turisti ağırlayacak olan başkentte, Parislilerin korkunç böceklerle karşılaştığına dair hikayeler sosyal ağları istila ettikçe psikoz artıyor.

Öyle ki böcekler, özellikle Paris Belediyesinin alarm verip hükümeti bu belayla mücadele için bir "eylem planı" hazırlamaya çağırmasından bu yana yabancı basında da yer bulmaya başladı. 

Bu talebi Ulaştırma Bakanı Clément Beaune'un bu hafta ulaşım sektöründe yer alan herkesi "güven vermek ve korumak için" bir araya getireceğini açıklaması izledi. 

Clément Beaune'un aksine, uluslararası manşetlerin bu konuda söyleyecek güven verici hiçbir şeyi yok. 

İngiliz Daily Mail gazetesi bu "kan emici yaratıkların" başkenti "istila ettiğini" yazıyor. Avusturya gazetesi Die Presse, "İnsan kanı arıyorlar" diye ekliyor.

Tahtakuruları gerçekten de tıpkı sivrisinekler gibi insan kanıyla besleniyor. Isırıkları kırmızı, hafif şiş yaralar oluşturuyor.

İtalyan haber sitesi Il Post, "Bu böcekler bazalar, şilteler ve kanepelerde yuva yaparlar, ancak restoranlar, tiyatrolar, sinemalar, ofisler ve oteller gibi kalabalık yerleri de sevmezler" diye yazıyor ve "ilaçlamanın binlerce avroya mal olabileceğini" ekliyor.

Guardian, "Tahtakurularını yok etmek için düşük maliyetli alternatifler var mı?" diye sorduktan sonra şöyle devam ediyor: "Tahtakurusunun doğal avcısının geri dönüşünü teşvik etmeyi deneyebiliriz. Hangisi mi? Hamamböceği!

Paris’in kirli bir şehir olarak ünü, gazetenin kelime oyunuyla uygun bir şekilde özetleniyor: "Ah, Paris - Bitler Şehri". İngiliz yayın organı, "Fransız sinema müdavimlerinin bir böcek ısırığı salgınıyla nasıl mücadele ettiğini" anlatmaya devam ediyor ve birçok Parislinin "Sinemalardan çıktıktan sonra" sosyal paylaşım sitelerinde ısırıkların fotoğraflarını paylaştığını bildiriyor.

Guardian, biraz daha geriye bakarak, bu fenomenin Fransa ile sınırlı olmadığına dikkat çekiyor. Gazeteye göre, New York 2010 yılında kendi salgınını yaşadı ve İngiltere'de tahtakurusu istilasında bir önceki yıla göre yüzde 65'lik bir artış görüldü.

CNN, Fransız Ulusal Gıda Güvenliği Ajansından (Anses) gelen bazı açıklamaları aktardı. Buna göre, tahtakurusu istilanın "esas olarak insanların hareketinden, nüfusun hareketinden, insanların kısa süreli konaklama yerlerinde kalmalarından ve yatak böceklerini bavullarında veya valizlerinde geri getirmelerinden kaynaklanıyor.”

Sky News web sitesi, "Fransa Enerji Dönüşümü Bakanlığı web sitesinde, muhtemelen uluslararası seyahatler ve böcek ilaçlarına karşı direnç nedeniyle tahtakurularının artmakta olduğunu belirtiyor" diyor.

Tahtakuruları yataklara yerleşiyor olsa da sosyal ağları işgal eden görüntüler Paris toplu ulaşımının araçlarından alınan görüntüler!

Daily Mail'in fotoğraflarla birlikte verdiği habere göre, "Korkutucu videolar Paris metrosunda, yüksek hızlı trenlerde ve Paris'teki Charles-de-Gaulle havaalanında koltuklarda gezinen tahtakurularını gösteriyor". 

Guardian, "Paris metrosundaki ve yerel trenlerdeki bazı yolcuların koltuklara oturmaktan çekindiğini ve ayakta seyahati tercih ettiğini” yazıyor.

Amerikan CNN kanalı, haberinin başlığında Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Grégoire'ın sözlerine yer verdi: "Hiç kimse güvende değil!”

Hükümetin acil şekilde harekete geçmesi çağrısında bulunan Belediye Başkan Yardımcısı, "tahtakurularının daha önce de var olduğuna ve bundan sonra da var olacağına" işaret ederek, "Olimpiyat Oyunlarına yönelik bir tehdit olmadığı" güvencesini verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Fransa tahtakurusu Paris