Kafe sahibi maske takan müşterilerinden 5 dolar istiyor

ABD koronavirüs
Kafe sahibi maske takan müşterilerinden 5 dolar istiyor

Hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 344 artarak 594 bin 306'ya, vakaların 11 bin 534 artışla 33 milyon 251 bin 982'ye ulaştığı ABD'de Kovid-19 aşısı olan kişiler için maske zorunluluğunun kaldırıldığı California'da bir kafe, maske takan müşterilerinden 5 dolar ücret aldığını açıkladı

Kovid-19 aşısı olan kişiler için maske zorunluluğunun kaldırıldığı ABD'nin California eyaletindeki bir kafe, maske takan müşterilerinden 5 dolar ücret aldığı ve buradan biriken parayı bir yardım derneğine bağışladığını açıkladı.

ABD merkezli NBC News'in haberine göre, California'nın Mendocino bölgesinde yaşayan 34 yaşındaki Chis Castleman işlettiği kafenin kapısına maske takan müşterilerden 5 dolar ücret alınacağını belirten bir tabela yazdı.

Castleman, NBC'ye yaptığı açıklamada, "Yaşadıkları toplumu maske takacak kadar umursadığını iddia eden kişilerden bir yardım kuruluşu için 5 dolar istemenin çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Yerel yönetimin 2020 Haziran'da Kovid-19 salgını nedeniyle herkese maske zorunluluğu getirmesinin ardından kafesini geçici bir süreliğine kapattığını ve bu süreçte zarara uğradığını belirten Castleman, "Yönetim her şeyi kapattı. Maske bence etkili olmayan bir önlemdi." yorumunu yaptı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), mayıs ayı başında aşı olan kişilerin artık maske takma zorunluluğu olmadığını açıklamıştı.

132 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE İKİ DOZ AŞI

ABD'de Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) göre, 167 milyondan fazla kişiye ilk doz, 134 milyonu aşkın kişiye ise ikinci doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

Salgında vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'yi, 27 milyon 894 bini aşkın vakayla Hindistan ve 16 milyon 471 binden fazla vakayla Brezilya izliyor.

Kovid-19 kaynaklı can kaybında ise ABD'yi 461 bini geçen ölü sayısıyla Brezilya ve 325 binden fazla can kaybıyla Hindistan takip ediyor.

Kaynak: AA

ABD California maske