K-pop hayranlarına BTS şoku: Üyeleri en kısa sürede askere gidecek!

K-pop hayranlarına BTS şoku: Üyeleri en kısa sürede askere gidecek!

Dünyaca ünlü Güney Koreli pop grubu BTS'in üyelerinin ülkelerindeki zorunlu askerlik servisinden muaf tutulmayacağı açıklandı. Güney Kore Savunma Bakanlığı, askerlikten muafiyet sisteminde bir değişime gitmeyeceklerini açıkladı.

Dünyanın her yerinde hayranları olan, ABD albüm satış listelerinde zirveyi zorlayan Güney Koreli grup BTS hakkında hayranlarının çağrılarına rağmen hükümetten geri adım atılmadı ve Güney Kore yasalarına göre askerlik yapacakları duyuruldu.

Güney Kore yasalarına göre bütün 'sağlıklı' Güney Koreli erkeklerin askerlik hizmetini en geç 28 yaşında tamamlaması gerekiyor. BTS grubunun bütün üyeleri 20'li yaşlarında. Grubun en yaşlı üyesi ise 27 yaşında olan Jin. BTS üyelerinin kısa süre içinde askerlik servislerini tamamlamak üzere başvuruda bulunması bekleniyor.

Uluslararası yarışmalar kazanan sporcular, ünlü sanatçılar, müzisyenler için bu konuda istisna yapılıp muaf tutulmalarına karşın, K-pop sanatçıları muaf tutulmadı. 

Perşembe günü açıklamalarda bulunan bir Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Düşen doğum oranları sebebiyle muafiyetin kapsamını geliştirmek yerine daha sıkı kontroller getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Hükümet kararını vermeden önce de grubun yöneticileri BTS üyelerinin askerlik görevlerini yerine getireceklerini söyledi. Plak şirketi ise "Şirketimiz, askerlik hizmetinin bir görev olduğuna inanıyor. Grup üyeleri askerlik görevlerini yerine getirene kadar hayranlarına en iyi BTS'yi göstermeye çalışacağız" açıklamasını yaptı. 

ÜNLÜ K-POP YILDIZI SULLI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

K-pop BTS Güney Kore askerlik Kim Seok-Jin Jimin RM