Joe Biden, Prens Harry ve Jennifer Lopez'in katıldığı konserde 302 milyon bağış toplandı

Jennifer Lopez Joe Biden
Joe Biden, Prens Harry ve Jennifer Lopez'in katıldığı konserde 302 milyon bağış toplandı

ABD Başkanı Joe Biden, Prens Harry'in de katıldığı, Jennifer Lopez'in sahne aldığı yoksul ülkelerin aşıya erişimi için düzenlenen Vax Live konseri ile 302 milyon dolar bağış toplandı

Koronavirüs salgını ile mücadelede öne çıkan aşıya erişemeyen ülkeler için dünyaca ünlü isimler bir araya geldi. ABD Başkanı Joe Biden’ın yanı sıra Prens Harry'nin katıldığı, Rock grubu Foo Fighters ve Kolombiyalı şarkıcı J Balvin, Jennifer Lopez’in sahne aldığı konserin sunuculuğunu ise Selena Gomez üstlendi.

2 Mayıs’ta çekimi gerçekleştirilen konser Cumartesi günü ABC, CBS ve youtube üzerinden yayınlandı. Yoksul ülkelerin aşıya erişimi için düzenlenen Vax Live konseri ile 302 milyon dolar bağış toplandı. Ünlü isimler, "Dünyayı yeniden birleştir" sloganıyla bir araya geldiği konser sayesinde 26 milyon doz aşı temin etti.

Joe Biden, Prens Harry ve Jennifer Lopez'in katıldığı konserde 302 milyon bağış toplandı - Resim : 1

KORONA AŞISI OLANLAR İZLEYEBİLDİ

SoFi Stadyumu’nda düzenlenen konserde Ben Affleck, Chrissy Teigen, Jimmy Kimmel, Sean Penn and David gibi isimler de özel konuşmacı olarak binlerce insana seslendi. Salgının başından bu yana California’nın güneyinde düzenlenen en kalabalık konser olan etkinliği stadyumda yalnızca aşı olanlar izleyebildi.

KALABALIĞA SESLENDİ

İkinci çocuğuna hamile olan eşi Meghan Markle’ı evde bırakıp konser alanında sahneye çıkan Harry, hepsi aşılanmış kalabalığa seslenerek, “aşının her yerde ve herkese dağıtılması” çağrısı yaptı.

"Bu gece buradaki herkes için, aşılanmış ön cephe çalışanları ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ön cephe kahramanı için bir kutlama" ifadesini kullanan Prens, "Geçen yılı, her birimizi korumak için cesurca ve kendinizi düşünmeyerek mücadeleyle geçirdiniz. Hizmet ettiniz ve özveride bulundunuz, kendinizi çetin yollara attınız, cesaretle, bedelini bilerek davrandınız. Size çok şey borçluyuz. Teşekkürler" dedi.

Önceden kaydedilmiş etkinlik, dünya çapında corona virüs aşılarını tanıtmak için başlatıldı ve eşi Meghan Markle ile mart ayında Oprah Winfrey ile çarpıcı röportajlarını yapmalarından bu yana bu, Harry’nin ABD'de ilk kez ortaya çıkmasıydı.

Kaynak: İHA

Joe Biden Prens Harry Jennifer Lopez